18 d’abril 2013

La mostra de teatre infantil d'Igualada tanca amb 26.000 espectadors



publicat per
14 abril de 2013

L'aforament de les sales ha tingut l'ocupació més alta de les últimes edicions, i se situa en un 89%

Uns 26.000 espectadors, una xifra similar a la del 2012, han assistit aquest any a La Mostra d'Igualada, la fira de teatre infantil i juvenil que entre l'11 i el 14 d'abril ha tingut lloc a la capital de la comarca d'Anoia. La fira, que ha celebrat la vint-i-quatrena edició, ha ofert en aquests quatre dies prop de 90 funcions entre espectacles de carrer i d'interior.

L'aforament de les sales ha tingut l'ocupació més alta de les últimes edicions, ja que s'ha situat en un 89%, fet que suposa 15 punts percentuals per damunt del 2012. En total, La Mostra ha penjat el cartell d'entrades esgotades en 21 funcions, el 45% de les representacions programades en espais tancats. Pel que fa als espectacles de carrer, cercaviles i tallers, s'estima que hi han passat uns 18.000 espectadors, segons ha informat avui l'organització en un comunicat.

Durant el festival, La Mostra ha acollit fins a 18 estrenes, que han tingut també "una molt bona acceptació" per part del públic. Entre ells, destaca la companyia andalusa La Rous, que ahir va estrenar 'Una niña', i l'obra 'Sense solta' dels manresans Teatre Mòbil. Els organitzadors de la fira han programat també tres activitats dirigides al públic professional. En aquest sentit, el director artístic de La Mostra d'Igualada, Òscar Rodríguez, ha assegurat que les estrenes "han respost a les expectatives", i ha destacat la reacció dels programadors vinguts de França. "Aquests programadors s'han mostrat sorpresos molt positivament pel nivell artístic de les companyies catalanes, han estat receptius amb les propostes de La Mostra i alguns fins i tot ja han fet alguna contractació", ha explicat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...