25 de desembre 2021

Els Pastorets adaptaran les funcions a la normativa: “Tothom està expectant i es faran les coses ben fetes”

La Coordinadora admet que la reducció de l’aforament al 70% és una realitat que hauran d’assumir

El coor­di­na­dor gene­ral de la Coor­di­na­dora de Pas­to­rets de Cata­lu­nya, Josep Pera­mi­quel, ha asse­gu­rat aquest dimarts que aquest any hi ha ganes de Pas­to­rets i també de fer les coses ben fetes i seguir les mesu­res sanitàries que hi hagi, en referència a la reducció de l’afo­ra­ment en cul­tura al 70%. “És una rea­li­tat que hem d’assu­mir”, ha afe­git. En decla­ra­ci­ons a l’ACN, Pera­mi­quel ha afir­mat que els grups volen cenyir-se a la nor­ma­tiva i ha reco­ne­gut que tot­hom està expec­tant per la situ­ació. “Cada grup haurà de ges­ti­o­nar la reducció al 70% com també ho hau­ran de fer els tea­tres”, ha mani­fes­tat. Així mateix, ha dit que estan a l’espera de conèixer la con­creció de les mesu­res anun­ci­a­des pel Govern.

Des de la Coor­di­na­dora, ha deta­llat, asses­so­ra­ran el màxim que puguin als grups a par­tir de la reso­lució. Els grups li han mos­trat a Pera­mi­quel la seva pre­o­cu­pació a causa de l’evo­lució de la situ­ació sanitària.

Segons ha expli­cat, “hi havia opti­misme d’arri­bar al 100% i això s’haurà de ges­ti­o­nar. Si la situ­ació ens porta que només podem omplir els tea­tres al 70% ho farem amb aquesta con­dició. Et pot saber greu, però la gent ho accep­tarà i es farà amb la mateixa il·lusió i ener­gia”.

Ha admès que els assa­jos d’aquest any dels Pas­to­rets han estat com­ple­xes amb ras­treigs i mas­ca­re­tes per no bar­re­jar gent. “És un esforç afe­git a la com­ple­xi­tat de fer coses en aquest con­text de la cul­tura popu­lar”, ha indi­cat.

Com ja es va anun­ciar, els Pas­to­rets de Cata­lu­nya ofe­ri­ran enguany unes 200 repre­sen­ta­ci­ons a tot el país, el doble de la tem­po­rada pas­sada, que va estar molt mar­cada per les res­tric­ci­ons de la covid-19. Més del 80% dels grups —una cin­quan­tena— que con­for­men la Coor­di­na­dora de Pas­to­rets van con­fir­mar que farien acti­vi­tats. Tot i aquest incre­ment, les dades encara que­den lluny de recu­pe­rar el volum de grups i repre­sen­ta­ci­ons d’abans de la pandèmia.

+ info - publicat per elpuntavui.cat

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...