01 de desembre 2021

'Els Pastorets' tornen a Lleida

 


Aquestes pròximes festes nadalenques tornarà a Lleida el combat més divertit entre el bé i el mal. Després que l’any passat hagués de suspendre’s per la pandèmia, la tradicional representació d’Els Pastorets tornarà al Teatre de l’Escorxador de la mà de dos de les companyies teatrals lleidatanes més veteranes. Així, AEM-Belles Arts Teatre estrenarà la temporada el 26 de desembre, mentre que Talia Teatre completarà la programació amb quatre representacions els dies 2 i 3 de gener.

A més, una altra agrupació teatral que no falla cada any, TOAR, tornarà a programa els seus característics Pastorets el 29 de desembre a la parròquia del Carme, a la rambla Ferran. Això sí, la tornada després d’un any d’aturada no ha estat exempta d’algun problema. I és que les companyies lamenten que la Paeria només els ha cedit el Teatre de l’Escorxador en diumenge i dilluns.

Ferran León, d’AEM-Belles Arts, va explicar a SEGRE que no “ho entenem, sembla que no tinguin gaires ganes de mantenir aquesta tradició”. De fet, la limitació de calendari ha provocat que aquesta companyia hagi decidit oferir només una funció, el diumenge 26, Sant Esteve. León va lamentar “tant de treball en el muntatge i escenografia per a un sol dia, però volem mantenir la tradició”.

En aquest sentit, María José Ribera, de Talia Teatre (a qui toca el 2 i 3 de gener), va assenyalar que per trampejar aquesta limitació “oferirem dos funcions cada dia, a les 17.00 i 19.30 hores”. Per la seua part, l’agrupació teatral TOAR deixarà de moment la seua representació a l’escenari de l’Auditori Enric Granados i se centrarà en l’habitual a la parròquia del Carme, que aquest any han previst per al dimecres 29 de desembre.

Lamenten el canvi de la Mostra de Teatre de tardor al mes de juny

Tampoc ha caigut bé entre les companyies teatrals més veteranes de Lleida l’anunci de la Paeria de traslladar de dates la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa.

El tradicional certamen obert a les companyies joves i aficionades de Lleida, amb més de 25 edicions a l’esquena –l’any passat es va suspendre també per la pandèmia–, tampoc s’ha celebrat aquesta tardor perquè des de la regidoria de Cultura es va anunciar que la pròxima edició es concentrarà el juny de l’any que ve. Ferran León (AEM-Belles Arts) va comentar que “al juny els joves acaben el curs i estan d’exàmens i els grans pensen més en les vacances”. “Si funcionava bé a la tardor, no era necessari canviar-ho”, va afegir.

Tant aquesta companyia com Talia Teatre es pensaran si hi participen, “és un mes complicat”.

+ info – publicat per segre.com

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...