19 de desembre 2021

Els Pastorets compleixen 40 anys a Ulldecona

 


Canvi de protagonistes. Els personatges principals són dues noies, Rominguera i Neleta enlloc de Lluquet i Rovelló. La direcció és compartida entre cinc persones

Després de dos anys d’aturada per la Covid, el Patronat de la Passió d’Ulldecona torna a representar Els Pastorets de Folch i Torres, coincidint amb el 40è aniversari de la primera representació del clàssic nadalenc.

Per celebrar l’aniversari s’ha convidat a participar enguany actors que van actuar en l’estrena fa quatre dècades. El president del Patronat, Juanjo Sans, explica que «jo en sóc un dels que estava en aquella primera obra, vaig fer de Satanàs uns quants anys. Al principi eren més gent gran, però ara hi ha més joventut».

Un cas semblant és el de Jordi Reverté, membre de l’equip de direcció, «vaig començar fent d’Ira als Pastorets, després de Jeremies i, enguany, faré de Satanàs». El director Joan Martínez, compta amb el suport d’un equip format per quatre ajudants: Elies Sabaté, Maria José Royo, Juanjo Sans i Jordi Reverté.

Per commemorar l’aniversari, es projectarà un audovisual amb imatges retrospectives dels 40 anys dels Pastorets a Ulldecona. També hi haurà una sorpresa per als xiquets i les xiquetes que intervenen a l’obra.

S’ha elaborat un cartell per a l’ocasió a càrrec de Marta Santotomàs, que recorda «les figures gairebé fantasioses que formen les arrels i els troncs de les oliveres monumentals, un dels patrimonis més icònic d’Ulldecona, junt al personatge del diable».

La temporada consta de dues representacions, els diumenges 19 de desembre i el 2 de gener, al Teatre municipal Orfeó Montsià, a les 18 hores. Les entrades es poden comprar en línia al preu de cinc euros i a taquillla a sis euros, tot i que es repartiran uns fulls volants a les botigues, amb els quals hi haurà un euro de descompte sobre el preu a taquilla.

Activitats de Nadal
Els protagonistes habituals dels Pastorets, Lluc i Rovelló, van participar ahir en l’activitat en família per a trobar els tions de Nadal amagats al Bosc del Temps, al veí municipi de Sant Rafael, al costat del Barri Castell d’Ulldecona. És una de la trentena d’activitats previstes per la campanya de Nadal i Reis, a càrrec de l’Ajuntament i les diverses entitats del municipi.

D’entre els actes programats destaca el Parc de Nadal, amb jocs i tallers adaptats a les edats de la xicalla. Alexandra Elena Buna, Alba Figueres Tornero i Izan Alvarez Deschamp, alumnes de 4rt de l’Escola Ramón y Cajal, han estat els guanyadors del XXI Concurs de dibuix del Parc Infantil de Nadal. Són els autors del cartell del Parc, el tiquet de l’abonament i la targeta de felicitació nadalenca de l’Ajuntament, respectivament. En l’acte d’inauguració del Parc, el proper 23 de desembre, es farà l’entrega de premis. La inauguració anirà a càrrec del personal del CAP d’Ulldecona, com a reconeixement per la seua feina en la lluita contra la Covid.

El Centre Cultural i Recreatiu d’Ulldecona organitza el tradicional concurs de pessebres, des de fa més de mig segle.

+ info – publicat per
J. Joaquim Buj
imatge de Joan Revillas

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...