26 de desembre 2021

Els Pastorets de Mataró temporada 2021-22 aquesta tarda a les 6


foto Mireia Romagosa

Estrenats el 1916 , Els Pastorets de Mataró porten a escena els dubtes de Naïm, la lluita entre el Bé i el Mal, les peripècies de Jonàs i Matatíes o la història bíblica del naixement de Jesús.
Els Pastorets de Mataró són Patrimoni Cultural de la Ciutat des de 1981 i l’any 2016 van ser guardonats amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

+ info
Els Pastorets de Mataró com mai els has vist, basat amb “l’Estel de Natzaret” de Ramon Pàmies
Música de Enric Torra, Felip Vilaró i Mn. Miquel Ferrer
Orquestra en directe
Direcció coreogràfica : Heidi Consegal
Direcció musical : Gemma Sancho
Direcció: Coral Consegal
Una producció de Sala Cabanyes

Dies de representació:
Diumenge, 19 de desembre de 2021, a les 18.00 hores
Diumenge, 26 de desembre de 2021, a les 19.00 hores
Diumenge, 2 de gener de 2022, a les 18.00 hores
Dijous, 6 de gener de 2022, a les 19.00 hores
Avui els Reis de l'Orient, faran l'adoració a l'escena del Naixement.
Diumenge, 9 de gener de 2022, a les 18.00 hores
Dissabte, 15 de gener de 2022, a les 19.00 hores
Diumenge, 16 de gener de 2022, a les 18.00 hores
Dissabte, 22 de gener de 2022, a les 19.00 hores
Diumenge, 23 de gener de 2022, a les 18.00 hores
Diumenge, 30 de gener de 2022, a les 18.00 hores

Lloc:
Sala Cabanyes (La Riera, 110-120)

Preu:
18 € (platea) / 14 € (amfiteatre)

Venda de localitats: entrades.salacabanyes.cat
Durada aproximada: 2 hores, sense entreacte.
No recomanat per a menors de 10 anys.

La directora diu:
Avui us presentem uns Pastorets que, com l’any passat, han canviat de format però sense perdre l’essència. Una posada en escena que us transportarà a una altra manera d’entendre i fer teatre. Uns Pastorets clàssics i moderns que fan que aquesta barreja sigui màgica en una aposta atrevida que volem que no us deixi indiferents.
Segona temporada d’aquests nous Pastorets que hem encarat amb il·lusió tot i els continus dubtes per l’evolució de la pandèmia. Com a entitat ens vam plantejar si aquest any havíem de tornar a fer Els
Pastorets de la manera tradicional. Després de valorar-ho vam arribar a la conclusió que, segons normativa, podíem fer uns Pastorets amb una mica més de participants però no era ni viable ni prudent intentar fer-los de la manera habitual, i així ho hem fet.
Quan fa 105 anys de la primera representació, Els Pastorets del 2021 tornen a ser uns Pastorets en els que hi hem invertit moltes hores i dedicació i, sobretot, fets amb el cor, perquè Els Pastorets de Mataró formen part de les nostres vides i ens els estimem. I perquè un Nadal sense Pastorets, no és Nadal.

Vull donar les gràcies a tot l’equip d’actrius i actors, l’equip de producció i direcció, l’equip de comunicació, el cap tècnic, la regidora i els regidors, l’equip tècnic, ... per les hores dedicades, per creure-hi i per donar-ho tot perquè aquests Pastorets tiressin endavant. També a en Joan Grané, per les gravacions que podreu veure durant l’espectacle; a l’Enric Lucena, per les fotografies; a la Montse Estrems, pel seu disseny gràfic. A la Heidi i la Gemma, per la feina que han fet amb les coreografies i la música. A l’Anna Fer i l’Assumpta, per tenir-les al costat en tot moment i assumir molta feina en aquesta temporada. I, sobretot, vull donar les gràcies de nou als de casa, a en Martí i la Joana, per donar-me tot el suport i ajudar-me, per les hores que no us he pogut dedicar i per entendre-ho de nou. Us estimo.

I tampoc vull acabar el text d’aquest any sense dirigir-me a totes aquelles persones que enguany no podeu participar activament als Pastorets. Desitjo que l’any que ve hi puguem ser totes i tots definitivament. Aquests Pastorets també són vostres!

Mesures sanitàries al teatre
Des de la represa de l’activitat després de l’aturada forçada per la pandèmia, la Sala Cabanyes aplica una sèrie de mesures per garantir la màxima protecció al teatre. Durant les representacions, el públic ha de portar durant tota l’estona la mascareta tapant la boca i el nas.
Tant l’entrada com la sortida del públic es fan de manera esglaonada per evitar aglomeracions. Tots els espais del Centre Catòlic es desinfecten després d’haver-se utilitzat i, a més, s’han col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic a totes les dependències.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...