La UE Mataró s’estrena a la Lliga EBA amb victòria

25 de setembre de 2006

Els unionistes van treballar de valent per derrotar el Castelló per 65-59
per Aida Soriano Fiérrez - fotos Santi Flores

La UE Mataró va disputar dissabte passat, dia 23, el seu primer partit oficial a la Lliga EBA. El rival a batre era el Castelló, un conjunt molt renovat respecte l’equip que la temporada passada va jugar a la LEB-2. I el primer compromís que l’equip unionista havia de resoldre, davant la seva afició, al Palau Josep Mora, no va ser un camí de roses. El conjunt que dirigeix Tito Sobrín va patir fins l’últim minut per guanyar el Castelló (65-59). I va ser gràcies a l’esforç col•lectiu dels jugadors unionistes i a que l’equip va saber patir i aguantar bé la pressió, que finalment van endur-se el triomf. Els jugadors de la Unió van sortir molt forts a la pista i prova d’això és que durant els quatre primers minuts de partit, els visitants tan sols van poder fer 2 punts per 12 de l’equip local. Malgrat tot, el Castelló va reaccionar i va capgirar el marcador, aconseguint un parcial de 19-20 al final del primer quart. Durant el segon quart, l’equip valencià va anar ampliant de mica en mica la diferència, i la manca d’intensitat defensiva i el poc encert en la penetració a cistella de l’equip mataroní no van poder fer res per evitar que el resultat fos de 28-34 a la mitja part.
Calma i joc intel•ligent
A la represa, els jugadors unionistes es van esperonar i també el seu joc. L’equip de Tito Sobrín va anar escurçant distàncies, i a falta de menys de 2 minuts pel final del tercer quart, els unionistes es van posar per davant al marcador i van aconseguir una diferència de 8 punts amb el Castelló. L’últim quart, però, va ser frenètic: a falta de 4 minuts 55 segons pel final, el resultat era de 56-54 i l’equip visitant no volia tornar a terres valencianes sense la victòria. Va ser en aquest moment, quan els jugadors unionistes van saber mantenir la calma i desplegar el seu joc amb intel•ligència, però, malgrat tot, a falta de 17 segons pel final, el Castelló havia retallat distàncies (61-59) i un triple li podia acabar donat el triomf a l’equip valencià. Llavors, tres faltes personals sobre Jordi Ventura, Marc Torres i Aitor Muñoz respectivament i el bon treball en defensa dels unionistes van permetre a l’equip local aconseguir el resultat final de 65-59. Un resultat final que permet a la UE Mataró sumar el primer triomf de la temporada, en un partit que va fer vibrar el Palau Josep Mora, on s’hi van reunir un número força acceptable d’aficionats.
A seguir sumant
a primera victòria de la temporada de la UE Mataró ja és un fet i ara només queda pensar en el pròxim rival i primer partit que l’equip jugarà fora de casa. Serà contra l’Hellín i es disputarà dissabte vinent, 30 de setembre, al Pavelló Poliesportiu Municipal nº1 de la localitat d’Hellín (Albacete).

Declaracions dels protagonistes
Tito Sobrín (entrenador de la UE Mataró)
Com ha vist el partit?
Jo crec que hem començat molt bé, amb molta intensitat i quan hem baixat aquesta intensitat, el volum defensiu, la qualitat en defensa, ells s’han col•locat per davant al marcador. El Castelló ha introduït un canvi, Joseba Iglesias, que és un pivot fals, exterior, i que ha jugat i ens ha fet molt de mal. Això d’alguna manera ens ha fet mal a nivell defensiu, perquè no hem estructurat bé i no hem estat capaços de parar aquestes situacions. Al tercer quart, amb els canvis defensius hem aconseguit tornar un altre cop a sentir-nos més còmodes a la pista, ens hem tornat a sentir grup i equip. I a l’últim quart, jo crec que hem estat un pel més intel•ligents que el Castelló.
En alguns moments del partit ha faltat intensitat en el joc.
És el primer partit de lliga i encara ens falta ritme i intensitat. Jo crec que l’equip pot arribar a jugar molt millor del que està jugant, sobretot a nivell ofensiu. A nivell defensiu jo crec que cada vegada ho estem estructurant millor, però a nivell ofensiu hem de millorar moltíssim. Necessitem a Paco López i a Paco Hernández, que encara estan a un percentatge molt baix de les seves possibilitats. I també necessitem que els júniors creixin molt més com a jugadors.
Hi ha molta dependència de Jordi Ventura.
De mica en mica anirem aconseguint que Jordi Ventura segueixi fent el mateix treball i que nosaltres en depenguem menys.
Era important guanyar aquest partit, perquè era el primer que l’equip disputava i, a més, era el primer partit a casa.
La victòria donarà moral a l’equip per afrontar el proper compromís.Sumar. Hem de sumar. Està clar que queden moltes coses per millorar, però el més important era guanyar. Quan guanyes es millora i es treballa més fàcilment.
Paco Hernández (pivot de la UE Mataró)
Com has vist l’equip?
Hem de seguir treballant, perquè he vist l’equip amb falta d’experiència. És el primer partit i hi ha molta gent nova, a més a més, estem en un grup al que gairebé no coneixem. Hem de seguir lluitant en defensa. I sobretot, no hem de deixar escapar els partits a casa.
Personalment, no ha estat el teu millor partit, però tu com t’has trobat a la pista?
A mi em falta físic, però poc a poc anirem treballant.
La temporada passada no es va aconseguir la primera victòria fins la tercera jornada. Aquest cop s’ha guanyat el primer partit i, a més a més, era el primer partit a casa. Això donarà moral a l’equip.
Sens lloc a dubte es comença diferent, perquè comences puntuant i això et dóna moral i tranquil•litat. Acabem de començar la lliga, però sempre és millor començar guanyant, i, sobretot, assegurar a casa. Això ha estat el que ens ha dit Tito al principi, i ho hem aconseguit. Hem de seguir així, i en els partits fora de casa hem de lluitar.
Respecte l’any passat, quines diferències trobes a l’equip?
Hi ha nois joves com Sergi Homs, que l’any passat era pràcticament part de l’equip, i l’Adrià Fradera ja havia pujat a entrenar amb nosaltres. Després hi ha d’altres jugadors joves com Xavi González o com Aitor Muñoz, que han vingut de la Penya i que tenen qualitat, però hem de seguir treballant, perquè ens falta experiència. I en quant a l’equip, l’any passat el concepte era diferent: jugàvem un bàsquet més de córrer i aquest any crec que estem treballant una mica més l’aspecte tàctic.