30 de juny 2012

Divinas guanya el Premi Unnim de Teatre




La companyia d’Arenys de Mar presenta “Enchanté!”, un espectacle sobre la II Guerra Mundial, amb tocs musicals i d'humor grotesc.L’espectacle “Enchanté!”de la companyia Divinas (foto, a la dreta), d’Arenys de Mar, ha estat el guanyador del Premi Unnim de Teatre, valorat en 6.000 euros. L’Obra Social d’Unnim ho ha fet públic aquest divendres al vespre en el decurs d’una gala a Calldetenes. “Prova”, de Tic Teatre, “Por un ‘cuñádo’ de dólares”, de La Serda Teatro, “Dos punkis y un vespino”, de La Brava, i “Ay, Carmela”, de Gataro, han estat les altres companyies finalistes, que han rebut 900 euros cada una.

“Enchanté!” s’endinsa en la música europea de principis del segle XX, concretament a l’època de la II Guerra Mundial, i ens transporta a la ciutat de París, a punt de ser envaïda per les tropes alemanyes. Acompanyades d’un pianista i un clarinetista, les veus de Divinas ens expliquen la història del petit Cafè Enchanté, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la resistència francesa. Divinas interpreten i ridiculitzen personatges històrics i escenifiquen situacions grotesques, amb bones dosis d’humor absurd i un punt de sàtira política.

Els integrants de Divinas són Carla Móra, Irene Ruiz i Marta Móra, sota la direcció de Martí Torras i amb l’acompanyament musical del clarinetista  Juli Aymí i el pianista Bernat Font.

El jurat del Premi Unnim de Teatre d’enguany ha estat format per les actrius Mar Ulldemolins i Marta Angelat i per Ramon Ferrer, programador de l’Atlàntida de Vic, en qualitat de representant de Transversal. El jurat els ha lliurat aquest primer premi "per ser un espectacle molt compacte, amb sensibilitat, sentit de l'humor, un ritme excel·lent i unes interpretacions cohesionades, enèrgiques i entregades amb un nivell musical molt alt. Molt bona direcció, vestuari i espai escènic".

Pel que fa a la resta de premis, el de millor actor se l’han repartit ex aequo Ignacio Andreu i Andrés Blanco, de la companyia La Serda Teatro, per l’espectacle "Por un 'cuñado' de dólares". Pel que fa al premi a millor actriu, ha recaigut en Savina Figueres, per l’obra “¡Ay, Carmela!”, de la companyia Gataro.

 A més de la dotació econòmica, enguany, el guanyador exhibirà el seu espectacle a través d’una gira, organitzada conjuntament amb Transversal, xarxa d’activitats culturals, que aplega 14 municipis com Sant Cugat, Reus, Olot, Vic, Granollers, Girona o Lleida, entre d’altres.

La gala final ha comptat amb les actuacions de Guillem Albà & Always Drinking i de La Nota Teatre.

El Premi Unnim de Teatre és un dels premis més importants de Catalunya d’aquest gènere i dóna suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus gèneres o estils i incentiva la creativitat i l’ofici teatral. El convoca Unnim Caixa Obra Social a través de la Fundació Caixa Manlleu i s’adreça tant a companyies amateur com també a companyies professionals. En l’edició de l’any passat la companyia Los Corderos.SC en va ser la guanyadora.

publicat per
24 de juny de 2012 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...