18 de gener 2014

‘Els Carotes’ estrenen obra col·lectiva al Porta 4




publicat per
14 de gener de 2014
Ramon Texidó,

La companyia malgratenca Els Carotes està representant l’obra ‘Avui és gairebé mai’ al Porta 4 de Barcelona tots els dissabtes d’aquest mes de gener, a les 22.30 h. Aquesta creació col·lectiva va partir d’un esbós d’idea inicial que va anar creixent durant els assajos gràcies a la participació de totes les persones implicades.
Fugint de la idea d’un autor únic, els seus creadors subratllen que l’obra és “un producte col·lectiu obert a modificacions constants”. A més, no és únicament una comèdia, ni una obra amb màscares, ni un gag de clowns, ni unes coreografies i canvis d’escena mil·limetrats. Segons avancen, també és la història de l’Hugo, les seves experiències, les persones i situacions que es troba; que inclou entre altres elements diàleg, coreografia i música.
‘Avui és gairebé mai’ tracta temes tan actuals com el suïcidi, les relacions familiars, el sexe i la vellesa, des d’un punt de vista absurd, irònic i grotesc i amb un mitjà expressiu, la màscara, que és una evolució directe de la comèdia clàssica.
L’equip
- Paco Márquez, llicenciat en Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre, amb àmplia experiència teatral i televisiva a Mèxic.
- Roger Simeon, autor i dramaturg de ‘Els convidats’ i ‘Tu i jo’, ha vist com les seves obres s’estrenaven a Londres i Nova York.
- Efrain Anglès, militant de ‘Pallassos Sense Fronteres’ que darrerament se l’ha pogut veure a la Fira de Tàrrega fent d’alter ego de Vàzquez Moltalban i de zombie a la sèrie ‘Rotten Rain’.
- Raquel Cros, trapezista i titellaire, formada en teatre a Argentina i Mèxic.
- Montse Gil, després de girar per tota Espanya amb el musical ‘El violinista sobre el tejado’, retorna al teatre textual i gestual de la mà d’Anna Capacés.
- Xavi Velázquez, format a l’Estudi Nancy Tuñón, ha participat en la sèrie ‘Els abans de Déu’, la pel·lícula ‘Et dec una nit de divendres’ entre moltes altres produccions teatrals i audiovisuals.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...