30 de gener 2014

La Sala Cabanyes comença a preparar el centenari dels Pastorets de Mataró




publicat per
21 de gener de 2014
Guillem Roset

Sala Cabanyes organitzarà un centenari amb activitats per celebrar els 100 anys de l’estrena dels Pastorets de Mataró i de la secció teatral del Centre Catòlic. Tal com va avançar aquest mitjà, el comissari del centenari serà el mataroní Josep Rodri. L’exdirector dels Pastorets ha ironitzat assegurant que “aquest centenari serà com l’any Espriu”.Tenen previst organitzar activitats durant tot el 2016 i, en concret, el 25 de desembre de 2016 quan es complirà el centenari. Rodri ha demanat “que el centenari vagi més enllà de Sala Cabanyes” i “que arribi a tota la ciutat de Mataró”.

Pel que fa l’edició d’aquest 2013 dels Pastorets de Mataró, el president de Sala Cabanyes, Toni Grané, ha valorat positivament la temporada. Això sí, ha subratllat que tancarà amb un 9% de descens de públic. Una pèrdua d’espectadors que la vinculen a la crisi i en com s’ha distribuït els horaris de les sessions.

El futur director de l’espectacle de cara els dos anys vinents, Marc Abril, ha rebel•lat que “farà bastants canvis visibles a l’espectacle”. La nova direcció dels Pastorets pretén presentar una altra visió de l’obra. El nou equip, que encara s’ha de definir, també farà modificacions a la part musical.

La temporada de Pastorets encara no ha acabat. L’última sessió dirigida per Ferran Camps serà per la candelera, aquest diumenge, a les cinc de la tarda.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...