22 de gener 2014

El Cirvianum de Torelló celebra el seu 20è aniversari a bombo i plateret




publicat per
17 de gener de 2014

A la presentació de la programació semestral hi assisteixen alguns dels artistes que passaran pel teatre, com Ramon Fontserè, Marcel Gros, Míriam Iscla, Jordi Lara, Guillem Roma i Arnau Tordera

Foto: Ajuntament de Torelló

Amb una posada en escena especial i música en viu, el Teatre Cirvianum va presentar, aquest dimecres, la programació del 1r Acte de 2014, que es correspon amb el primer semestre de l’any. L’acte va tenir un caràcter molt especial ja que coincideix amb el 20è aniversari del teatre torellonenc d’ençà de la seva rehabilitació. Tot i que la seva construcció es remunta als anys 20 del segle passat, el 1994 el Teatre Cirvianum va tornar a obrir les portes després de la rehabilitació de què va ser objecte i que el va convertir en un equipament cultural de primer ordre.

Per això, a aquesta especial presentació de la temporada hi van assistir alguns dels artistes que, durant els propers mesos, passaran per l’escenari del Cirvianum. Aquest és el cas del torellonenc Ramon Fontserè d’Els Joglars, el pallasso Marcel Gros, l’actriu Míriam Iscla, el periodista i escriptor Jordi Lara, la directora torellonenca Buia Reixach, l’actriu torellonenca Mireia Illamola, i els músics Guillem Roma i Arnau Tordera, que van obrir i tancar l’acte amb sengles interpretacions musicals. També hi van assistir una representació de les escoles i entitats de la localitat que, durant aquestes dues dècades, han fet activitats al Teatre Cirvianum.

En referir-se a l’efemèrides, l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, va destacar la feina feta durant aquests vint anys i va manifestar la voluntat de “continuar oferint una programació variada, estable i de qualitat” per tal que el Cirvianum “continuï sent un referent en l’àmbit de les arts escèniques i la música”.

Al llarg d’aquests vint anys, pel Cirvianum han passat 280 grups de teatre professional, 190 de música professional, 50 de dansa professionals, 220 espectacles per a públic familiar, 230 espectacles per a escolars, 90 espectacles teatrals o de dansa amateurs locals, 60 espectacles teatrals amateurs comarcals, 500 actes d’entitats locals, 60 exposicions, 70 tallers de teatre, 500 activitats vàries (xerrades, presentacions, etc...). En total, 2.240 sessions i 650.000 espectadors.

Pel que fa a la programació, que alça el teló aquest dissabte amb la reposició de l’obra “Lennon” del grup Xarxa, conté una oferta diversa i interessant. En el camp teatral, destaca “El coloquio de los perros”, la darrera producció dels Joglars, amb direcció de Ramon Fontserè, que suposa el retorn de la companyia als escenaris osonencs (25 de gener); “El rei borni” (15 de febrer); “Stockman” de la companyia Les Antonietes (29 de març); “Red Pontiac” de Pere Riera, amb Míriam Iscla (11 d’abril); o “Autorretrato de un joven capitalista español” d’Alberto San Juan (10 de maig).

Pel que fa a la música, s’ha presentat un programa de luxe amb els concerts de Sisa, Portet i Oliver (7 de febrer) i Obeses (24 de maig); la presentació dels nous discos de Mazoni (15 de març) i Guillem Roma (3 de maig); l’actuació del Cor de Noies de l’Orfeó Català (25 de maig); a banda de l’estrena de l’espectacle de música de cobla “Fantasies del Ges2 (22 de març).

I pel que fa a la resta de programació, hi haurà circ amb l’espectacle “Cru” de la companyia Fet a mà (1 de febrer); dansa, amb “Relâche” del grup local Xarxa (7 de juny); o espectacles per a públic familiar amb, entre d’altres, “Marcelsol” de Marcel Gros (16 de febrer) o “Sense solta” de Teatre Mòbil (6 d’abril).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...