29 de desembre 2014

El cicle Sortim en família inicia temporada amb les millors propostes d’arts escèniques i música per al públic familiar



publicat per
23 de desembre de 2014
foto : L'Orquestra Fireluche, que actuarà el 22 de febrer

El cicle ofereix 12 espectacles i tanca amb una festa oberta a tothom

El Teatre Monumental i la Sala Casal l’Aliança oferiran una vegada més la millor proposta d’espectacles i concerts familiars en la sisena edició del cicle Sortim en família. De l’11 de gener al 26 d’abril es podran veure 12 espectacles de diferents registres escènics gràcies al treball conjunt de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, La Xarxa Mataró, Circulant, circ en moviment i AA CC Maresme Titelles. El cicle es tancarà el 26 d’abril amb la festa de final de temporada amb la companyia Xerramequ que presentarà l’espectacle “El grill i la mosca” a la plaça de la Muralla de la Presó.

La Direcció de Cultura presenta dos concerts musicals al Teatre Monumental que també estan inclosos dins el cicle de Músiques Tranquil·les. El 22 de febrer l’Orquestra Fireluche mostrarà a petits i grans la música que es pot extreure d’instruments de joguina reciclats i altres instruments clàssics i propis de diferents cultures del món. Diumenge 22 de març arriba al Teatre el projecte de la Casa de la Música “Allà a Mataró hi havia un tramvia”. Aquest és un taller-concert que pares i fills (de 6 a 12 anys) treballaran prèviament amb els músics de La Coixinera per acabar cantant plegats damunt l’escenari amb el grup mataroní.

La Xarxa Mataró, entitat que fa més de vint anys que organitza una programació estable d’espectacles familiars al Teatre Monumental, programa al Teatre Monumental tres espectacles de tres disciplines diferents. El 18 de gener començarà amb l’espectacle de pallassos “Estrambòtic” de la Cia Teatre Mòbil. El 15 de febrer es podrà veure l’espectacle multimèdia “Com gat i gos” de la Companyia Teatre Animal i que es va treballar a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques de Mataró. L’última proposta de Xarxa serà el teatre de la companyia Sgratta “Sol amb la Lluna” el 15 de març.

Per la seva part, la companyia Circulant, circ en moviment celebra 5 anys de programació teatral a la ciutat amb tres espectacles a la Sala Casal Aliança. Començarà la companyia JAM i el seu “Mêtre” (1 de febrer), una proposta d’humor gestual, manipulació d’objectes i equilibris estrenat a la Fira de Tàrrega amb molt bona acollida. La segona cita serà l’1 de març amb “Tea Time” màgia i circ a càrrec de Txema, premiat a diferents festivals europeus. El 12 d’abril es podrà veure la fusió de circ i dansa “Último, el baile” de Cecília Colacrai i Jorge Albuerne.

L’AA CC Maresme Titelles presenta en aquesta edició de “Sortim en família” tres espectacles a la Sala Casal Aliança. L’11 de gener encetarà el cicle amb “Habla, no estàs sola”, de la companyia madrilenya La Mar de Marionetas. Continuarà Toni Rumbau amb les ombres xineses i titelles per a tots els públics de l’espectacle “A mans plenes”, per acabar amb “La mongeta màgica” dels Festuc Teatre el 8 de març.

El preu de les entrades va dels 6 als 7 € segons l’espectacle i es podran comprar a:

- Els espectacles del Teatre Monumental, a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla del Teatre Monumental des d’una hora abans de l’espectacle.

- Els espectacles del Casal Aliança de Mataró, a les oficines de l’Aliança Mataró (plaça de les Tereses, 22), de dilluns a dijous de les 9 a les 18 h i divendres de les 9 a les 14 h, i a la taquilla del Casal l’Aliança des d’una hora abans de l’espectacle. I pels espectacles de circ al casal, també es poden comprar on line al web www.quedat.cat i en els comerços col·laboradors com la Granja Armengol- La Iogurteria (carrer Nou, 20), a Buc de llibres (carrer La Muralla del Tigre, 31 local 3) i a la botiga El Gronxador d’Artijoc (carrer de Sant Cristòfor, 5). Es poden reservar entrades anticipadament fins a una hora abans de l’espectacle a circalcasal@circulant.cat, pels de circ, i hola@binixiflat.com, pels de titelles.


El projecte compta amb el suport del Casal Aliança de Mataró, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, i la col•laboració de la Granja Armengol-La Iogurteria, Artijoc, Mamita Valdés, Marcel al teu gust, Buc de llibres, Consultori Dr. Saltor, Kangurs, Tànit Cultura, La Caixa i Cooperativa Abacus i Sortir amb nens.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...