26 de desembre 2014

Els Pastorets de Banyoles fan aquest any 5 funcions amb les entrades pràcticament exhaurides



publicat per
24 de desembre de 2014

Els Pastorets de Banyoles fan aquest any 5 funcions amb les entrades pràcticament exhaurides. Una quarantena d’actors i actrius locals, amb molt pes pels joves de Cor de Teatre, han preparat l’espectacle d’enguany.

Qui vulgui veure els Pastorets de Banyoles d’aquest any i no tingui entrades, pràcticament només podrà anar-hi el dia 6 de gener. La resta de les 5 funcions programades només disposen d’una o dues localitats lliures. L’espectacle és una cita totalment consolidada en la programació de Nadal a la ciutat i aquest any el veuran més de 1.200 persones, la mateixa xifra que l’any passat. En total, des de l’any 95, es calcula que l’espectacle ha venut més de 22.000 entrades i són molts els banyolins que cada any tenen els Pastorets com a cita ineludible.

Protagonisme pel Cor de Teatre Jove

Cor de Teatre s'encarrega de la producció musical i, tal com va fer l’any passat, hi participen els joves que han fet el curs de formació de l’entitat els darrers mesos. L’experiència ja va funcionar i s’hi ha donat continuïtat. Una de les responsables de Cor de Teatre, Mariona Callís, ha destacat que en aquesta ocasió els joves agafen pràcticament tot el pes de la part musical i consoliden el treball de formació d’aquests darrers dos anys.

Cor de Teatre jove són uns 25 components, d’entre 14 i 24 anys, que han intensificat els assajos en les darreres setmanes després de participar també al projecte Butaka. L’objectiu és que a partir d’ara es consolidi com a puntal dels Pastorets. Un repte tenint en compte el gran nivell aconseguit per la combinació de la part dramàtica i l'execució musical els darrers anys. El director musical dels Pastorets de Banyoles, David Costa, ha assegurat que aquest any és una responsabilitat treballar perquè aquest relleu mantingui el nivell.

La direcció, com és habitual, és a mans de Joan Solana que aquest any ha tingut l’actriu Andrea Portella com ajudant de direcció. La plantilla es manté força similar als anys anteriors, amb actors i actrius consolidats tot i que també hi ha hagut relleu en alguns papers femenins. A l’escenari, pràcticament una quarantena de components entre els quals hi ha nous valors del teatre local que van adquirint experiència i agafen responsabilitat.


Les funcions seran a les 6 de la tarda al Teatre Municipal els dies 26, 27 i 28 de desembre, 4 i 6 de gener. Les entrades que queden, a un preu de 10 euros, es poden adquirir a través del web cultura.banyoles.cat o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...