27 de desembre 2014

Els Pastorets estrenen la nova Sala de Sant Salvador de Guardiola



publicat per
23 de desembre de 2014
Foto : AjSSG

Els Pastorets estrenaran la renovada Sala de Sant Salvador de Guardiola.

L'edifici de La Sala acollirà les vuit representacions que el grup de pastorets de Sant Salvador de Guardiola oferirà durant aquestes festes de Nadal de l'adaptació que aquest col·lectiu realitza del text tradicional de Josep Maria Folch i Torres. Un centenar d'actors i actrius escenificaran la desena de quadres que integren el muntatge guardiolenc, que es representa sota la direcció de Regina Ferrer. L'estrena dels Pastorets 2014 tindrà lloc el dissabte, 27 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre. El programa de representacions preveu funcions pels dies 28 de desembre i 4 de gener, a les 6 de la tarda, i el 3 de gener, a 2/4 de 9 del vespre.

Enguany, les funcions es desenvoluparan en el marc d'un espai cultural renovat arran de les obres de remodelació que s'hi ha portat a terme durant aquesta tardor i que permetran que l'espectacle faci un salt qualitatiu a nivell tècnic –amb la millora del so i la il·luminació- però també escènic. Recordem que un dels trets que diferencien els Pastorets de Guardiola respecte els que durant aquests dies es representaran arreu de Catalunya és el fet que el desenvolupament de l'acció té lloc al bell mig de la platea, amb el públic acomodat en cercle. L'objectiu d'aquest format és recollir la vocació d'interactivitat que es produeix al teatre de carrer, disciplina artística de la qual prové la directora del muntatge, Regina Ferrer, i que va incorporar definitivament fa quatre anys amb l'objectiu d‘aconseguir una interacció directa amb el públic: "la proximitat amb els actors arrossega els espectadors a entrar dins de la història, a viure-la com un més, en definitiva".

Els Pastorets de Sant Salvador de Guardiola incorporen també un pròleg previ als quadres tradicionals escrits per Folch i Torres destinat a introduir el públic més menut en el muntatge. Aquesta escena, escrita també per Regina Ferrer, explica els 7 pecats capitals a través de diferents situacions generades per un grup d'infants del poble mentre juguen al parc.

Sant Salvador de Guardiola va recuperar la representació dels Pastorets fa onze anys. Des de la seva represa, l'obra ha anat incorporat singularitats encaminades a diferenciar el muntatge respecte el format tradicional que es pot veure arreu. Els canvis més importants que han contribuït al muntatge tal com el coneixem avui es van introduir fa quatre anys. Els Pastorets compten amb la col·laboració dels tabalers de Xàldiga, que intervenen a les escenes que tenen els diables com a protagonistes.

Els Pastorets de Sant Salvador de Guardiola
Dies: 27, 28, 3 i 4
Lloc: La Sala
Dissabte 27 i 3 a les 21.00 hores

Diumenge 28 i 4 a les 18.00 hores

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...