28 de desembre 2014

Els Pastorets estrenen nous decorats



publicat per
24 de desembre de 2014
foto : Marc Rius

El Centre Parroquial acollirà funcions el dia de Nadal, Sant Esteve, diumenge 28 i el 4 de gener

La companyia Enric Borràs representarà durant quatre dies d'aquestes festes Els Pastorets, un espectacle on participen uns 25 actors i que cada any atrauen un miler d'espectadors. Aquest any la principal novetat és que estrenaran decorats renovats, obra de Jordi Ribas, que inclouen referències a Sant Feliu.
Una de les tradicions nadalenques més populars és la dels Pastorets. A Sant Feliu fa més de 90 anys que es representa aquesta obra de Josep M. Folch i Torres, que explica la història de Lluquet i Rovelló, que es troben a Betlem just abans que neixi Jesús.

Decorats renovats amb tocs santfeliuencs

Els Pastorets que representa la companyia Enric Borràs són fidels al text de Folch i Torres, tot i que, segons ha explicat un dels directors, Roger Martí, s'afegeixen alguns actors nous i "sempre s'incorporen gags diferents". Però la novetat principal d'aquest any és que els Pastorets estrenen decorats renovats. Són obra de Jordi Ribas, un santfeliuenc molt vinculat amb l’obra, que ha recreat els paisatges de les escenes dels Pastorets amb la tènica de pintura a l'oli. El director dels Pastorets assegura que "tocava renovar els decorats, estaven tan deteriorats que fins i tot l'any passat vam haver de fer algunes escenes amb la cortina negra de fons".

Uns decorats que "estan personalitzats amb Sant Feliu i s'hi poden identificar parts de la ciutat, com el Palau Falguera, carrers del centre o les roses", ha explicat Martí. El finançament per pagar aquests decorats s'ha aconseguit, en part, gràcies a la campanya de micromecenatge. La part que no es va aconseguir, segons Roger Martí, ha anat a càrrec de l'àrea de teatre del Centre Parroquial i confia que amb la taquilla d'aquests dies de Pastorets es pugui compensar la despesa.

Un miler de persones aniran a veure els Pastorets

A més, al programa de mà s'hi representa per primer cop un mapa de la zona per on passen les aventures de Lluquet i Rovelló, pintat també per Jordi Ribas. Per tot això, la direcció de l'obra i el Centre Parroquial remarquen que "aquest any als Pastorets hi ha art per duplicat: l'obra en si i els decorats, que són obres d'art úniques".

La companyia Enric Borràs representarà l'obra al Centre Parroquial els dies 25 i 26 a les 8 del vespre de la tarda, els dies en què hi va més gent, i diumenge 28 de desembre i el 4 de gener a les 7 de la tarda. La previsió és que un miler d'espectadors vagi a veure els Pastorets, on participen uns 25 actors.


Les entrades costen 12 euros a platea i 11 a l'amfiteatre (9 i 8 respectivament per als socis i sòcies del Centre Parroquial) i es poden comprar el mateix dia de l'obra una hora abans que comenci. Les entrades anticipades es podien comprar abans del 22 de desembre.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...