29 de desembre 2014

Els Pastorets, l'obra de teatre amb més èxit



publicat per
24 de desembre de 2014

Cada Nadal una cinquantena de grups teatrals representen 260 vegades els pastorets i ho fan actualitzant el text amb acudits de l'any

260 representacions, 54 grups teatrals i 60.000 espectadors cada any. Aquestes són les xifres de l’obra més exitosa de la història del teatre català amateur: els pastorets. Cada nadal, els grups de teatre amateurs d’arreu de Catalunya reescriuen el text amb actualitzacions, així com acudits o referències a notícies o personatges reconeguts.
L’obra nadalenca és l’oportunitat per a molts actors aficionats de posar-se a prova, cada any, amb un personatge diferent.  Al Grup Jove Calassanç Teatre, al barri d’El Guinardó, hi participen una seixantena de joves. Alguns actuen als Pastorets cada any des de fa gairebé una dècada. Enguany representaran l’obra els dies 26,27 i 28 de desembre.
Origen dels pastorets
Els primers textos d’aquesta obra que explica el naixement de jesús daten del segle XVIII i les primeres representacions es feien dins les esglésies, després de la missa del gall. Les versions cada vegada més profanes van treure l’obra dels rituals religiosos però alhora la van popularitzar i van fer que perduri en el temps.


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...