25 de desembre 2014

Marc Abril busca de l’essència d’Els Pastorets de Mataró



publicat per
19 de desembre de 2014

Abril s’estrena com a director de l’espectacle reduint-ne el nombre d’actes i la durada

Diumenge 21, a les 5 de la tarda a Sala Cabanyes (Riera 110-120). Fins al 25 de gener

Marc Abril dirigeix Els Pastorets de Mataró, després dels dos anys de Ferran Camps a les regnes del muntatge. L’obra s’estrena aquest dissabte, dia 21, i es podrà veure durant 10 sessions fins al dia 25 de gener. Al voltant de 300 persones participen en el muntatge, entre actors, personal de sala, músics, equip de logística i tècnics.

Abril ha decidit retallar el número d’actes, passant de quatre a tres. El que fins ara era pròleg s’integra amb les escenes del començament del primer acte. Això, sumat a algunes modificacions en la distribució de les escenes, pretén aconseguir un espectacle més àgil. Abril va avançar que volia buscar “l’essència” de l’obra i donar més “dinamisme” a cada escena. En l’apartat tècnic també hi ha novetats importants. S’ha instal•lat un sistema de vols, de manera que personatges com els arcàngels Sant Miquel i Sant Gabriel, Jonàs i Mataties i les bruixes apareixen volant en algunes escenes, creant un efecte molt espectacular. Una altra de les novetats, d’altra banda, és el nou decorat de l’escena de les Bruixes i la restauració del teló de les carotes que apareixen en aquesta mateixa escena.

Cartell de Josep Maria Codina

L’espectacle també estrena una nova imatge gràfica, obra del pintor mataroní Josep Maria Codina, que ha fet el cartell per a les dues properes temporades. El cartell de Codina mostra dues ales, una blanca i una vermella, que representen l’arcàngel Sant Miquel i Satanàs, els representants del Bé i del Mal, que s’enfronten als Pastorets.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...