25 d’abril 2015

CAMBÓ/COMPANYS TEATRE DE PONENT



publicat per

Els espectadors vibraran amb dos històrics discursos pronunciats per Cambó i Companys que mantenen una gran vigència.

Amb una excel·lent interpretació, Carles Martínez es posa en la pell de dos il·lustres polítics catalans: Francesc Cambó i Lluís Companys. Amb la veu i el gest, l'actor porta a escena dos històrics discursos pronunciats per aquestes personalitats antagòniques, tant en en pensament, caràcter i oratòria.

A la primera part, assistim al discurs de Cambó al Parlament de la República Espanyola el desembre de 1934 (després dels fets del 6 d'octubre) on defensa l'Estatut en uns moments en què la seva vigència era pràcticament nul·la. A la segona, ens trobem al Parlament de Catalunya el maig de 1936, davant Lluís Companys que defensa les llibertats de Catalunya.

A la frontera entre l'oratòria i el teatre, Carles Martínez aconsegueix transportar al públic a un hemicicle parlamentari, fent-lo vibrar amb unes paraules pronunciades en un període que va sacsejar la història de Catalunya. Una reflexió sobre el catalanisme i sobre les tenses relacions entre Espanya i Catalunya que, avui, vuitanta anys després, encara són vigents.

+ info
Durada: 90 minuts (amb mitja part)
Preu: 15 € / 12 €
Carrer de Ponent, 60 - 08401 Granollers - Tel.: 93 849 81 67
Divendres i dissabte a les 21 h

Diumenge a les 19 h

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...