29 d’abril 2015

Mataró celebra el Dia Internacional de la Dansa fent-la accessible a tothom



publicat per

El dia 29 d’abril la ciutat s’omplirà d’activitats de mostra i participatives


Fotografia: Marga Cruz
La Direcció de Cultura amb l’Aula de Teatre, la companyia de dansa Insomnes i el col·lectiu de ballarins Dans In-vitro organitzen una celebració plenament participativa i oberta a tothom per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. El proper 29 d’abril la dansa sortirà al carrer a través de diferents activitats durant tot el dia.

El Dia Internacional de la Dansa va ser creat l’any 1982 pel Comitè Internacional de la Dansa de la UNESCO. Se celebra cada 29 d’abril en commemoració del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern. Aquest dia la dansa es converteix en la gran protagonista d’una festa on compartir la passió per aquest art. És també una ocasió per aproximar la dansa a tothom.

L’activitat començarà ja al matí amb el “Passeig de la dansa”. La passarel·la entre la baixada de les Escaletes i la plaça de la Muralla es convertirà en un circuit de dansa on els vianants podran interactuar. A la tarda es faran dues sessions de “L’hora de la dansa” a la Biblioteca Popular Fundació Iluro, mentre que a Can Gassol es podrà veure “Impro-acció”. Aquest és el resultat d’un procés de creació conjunt entre els alumnes joves de dansa de l’Aula de Teatre i els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró.

A les 20.15 h, a l’Arcàdia Cafè Cultural, Patricia Mas i Carles Duart presenten el Work in progress “Luno y la mujer lunática”.En acabar l’espectacle començarà “Itineràncies”, un recorregut fins al Pati del Cafè Nou on els alumnes de dansa contemporània de l’Aula de Teatre modificaran l’espai arquitectònic de la ciutat mitjançant la dansa i el moviment.

La festa s’acabarà al Pati del Cafè Nou amb una projecció de peces curtes de dansa i una Jam session de dansa i música en la qual ballarins i voluntaris podran ballar amb música en directe.


Al llarg del dia es podran fer fotografies i penjar-les a la xarxa amb el hashtag #29ésdansa. El Públic Cafè Espai Idees escollirà la seva preferida i convidarà a l’autor a un sopar per a dues persones.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...