28 d’abril 2015

El primer Sismògraf de referència satisfà a públic i professionals



publicat per
26 abril de 2015

Unes 8.000 persones han passat al llarg dels tres dies pel festival de la dansa d'Olot

Algunes de les companyies participants han aconseguit tancar contractes amb programadors

Andreu Oliveras , Olot | Actualitzat el 26/04/2015 a les 18:40hArxivat a: Cultura, festivals, Festival Sismògraf, Sismògraf, dansa

foto : «Olot Urban Culture» va portar la dansa de carrer a la plaça Major. Foto: Martí Albesa

El Sismògraf ha tancat la primera edició com a mercat de referència de la dansa a Catalunya amb una valoració "molt positiva", segons ha explicat a NacióLaGarrotxa la seva directora, Tena Busquets. Satisfets per les xifres de públic, unes 8.000 persones han vist algun dels espectacles, satisfets perquè algunes companyies ja han tancat contractes amb programades d'altres poblacions i satisfets perquè el temps els ha respectat quasi la totalitat de la programació. Només aquesta tarda la pluja ha fet la guitza a l'espectacle de tancament a la plaça del Teatre, tot i que s'ha pogut dur a terme igualment.

Al llarg d'aquests tres dies a Olot s'ha vist dansa amb totes les seves vessants. Des del contorsionisme de la Fundació Barberí, a la irreverència de Mauricio González a la Carbonera, passant per l'intimisme de Sabine Dahrendorf a l'Hospici, el joc de Roger Bernat al Firal i l'exquisidesa d'Àngels Margarit tant al Teatre com a l'aire lliure.

Entrades exhaurides per un públic olotí i professional

La majoria dels espectacles de pagament ja tenien les entrades exhaurides dies abans que comencés el Sismògraf i tant els de pagament com els gratuïts el ple ha estat quasi total. "Ha vingut molta gent de grups, noies que van a escoles de dansa i la gent que s'ho ha trobat li ha agradat molt i ha pensat que això de la dansa no era tan estrany", destaca Tena Busquets.


Per la part professional, els 150 programadors que aquests tres dies han voltat per Olot s'han fixat atentament amb les propostes i algun fins i tot ja ha lligat algunes actuacions al seu municipi. Els organitzadors del festival ara ja pensen amb les propostes que es podran veure a l'edició del 2016. A més, l'experiència ha servit perquè sorgissin iniciatives conjuntes amb altres països com per exemple la idea de lligar la dansa als espais volcànics, amb gent d'Islàndia, Sicília i les illes Canàries.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...