01 de juny 2016

'L'avar', amb Joan Pera, obrirà el proper Toc de Teatre del Kursaal



Al Kursaal també es podrà veure ´Dansa d´agost´, ´El Florido Pensil – Nenes´ i el ´El test´

El Teatre Kursaal ja té llest la graella de la propera temporada de teatre. El Toc esta`ra format per quatre èxits de la cartellera barcelonina. Obrirà el cicle el 24 i 25 de setembre ‘L’avar’ de Molière, amb adaptació de Sergi Belbel i que encapçala Joan Pera que, protagonitzant aquest clàssic, ens mostrarà una altra cara de la seva faceta d’actor. També hi haurà l’espectacle ‘Dansa d’agost’ de Brian Friel, una nova versió d’aquesta peça costumista que transcorre a la Irlanda dels anys 30 i que ens portarà la Perla 29 els dies 15 i 16 d’octubre, amb un repatiment de luxe: Nora Navas, Marta Marco, Màrcia Cisteró, Òscar Muñoz, Montse Vellvehí, Clara de Ramon, Albert Triola i Ramon Vila. Els dies 12 i 13 de novembre pujarà a l’escenari del Kursaal la comèdia ‘El Florido Pensil – Nenes’, l’adaptació femenina del llibre d’Andrés Sopeña que, com en la versió que ja va recórrer diversos escenaris catalans a finals dels 90, retrata l’Espanya de Franco i, en aquest cas, des de la perspectiva de la dona. La protagonitzen Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti. Tancarà el Toc de Teatre, el 10 i 11 de desembre, la comèdia revelació de la temporada ‘El test’, de Jordi Vallejo, que parla sobre les relacions humanes, les preses de decisions... i que protagonitzen Dolo Beltrán, Clàudia Costas, David Vert i Sergio Caballero.

La venda d’abonaments i entrades s’avança aquesta temporada (habitualment es podien comprar a partir del mes de setembre), de manera que el paquet del Toc de Teatre es posarà a la venda dissabte, 2 de juliol a partir de les 10:00h, i les entrades soles dels espectacles del Toc, el dimarts 5 de juliol a les 18:00h a les taquilles del Kursaal, i per internet ( HYPERLINK "http://www.kursaal.cat" www.kursaal.cat). El preu de l’abonament serà de 70 €. Cada obra per separat tindrà un preu de 25€, excepte ‘L’avar’, que costarà 28€.

L’avar de Molière
Versió: Sergi Belbel
Direcció: Josep Maria Mestres
Intèrprets: Joan Pera, Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Josep Minguell, Elena Tarrats, Alba Florejachs, Manel Dueso, Òscar Castellví i Xavi Francés.

Feia vint anys que no es representava ‘L’avar’ de Molière en el teatre professional català, i (després que fa un any es va estrenar al teatre Goya de Barcelona) ara va de gira per Catalunya aquest usurer, especulador, vidu sense amics que aquest cop interpreta l’actor Joan Pera. L’avar Harpagon, interpretat per un actor més identificat amb les comèdies de bulevard per a grans públics que amb els clàssics del segle XVII, és un dels atractius d’aquesta nova versió de la comèdia que Molière va escriure amb altes dosis d’humor per parlar d’amor, joventut i cobdícia.

Dansa d’agost
de Brian Friel
Direcció i traducció: Ferran Utzet
Intèrprets: Màrcia Cisteró, Nora Navas, Marta Marco, Òscar Muñoz, Montse Vellvehí, Clara de Ramon, Albert Triola i Ramon Vila.

L’espectacle ‘Dansa d’agost’, que Pere Planella va dirigir el 1993 al Teatre Lliure de Gràcia amb actors com Muntsa Alcañiz, Anna Lizaran, Emma Vilasarau i Josep Montanyès, i que també es va poder veure al Conservatori de Manresa, va ser un fenomen teatral que va quedar gravat a la retina dels espectadors. Ara és inevitable que torni a la memòria col·lectiva aquell record, la proximitat que traspuava la història de l’irlandès Brian Friel i que La Perla 29 ha tornat a portar als escenaris catalans.

‘Dansa d’agost’ descriu amb tendresa i nostàlgia la vida de cinc germanes solteres d’entre 30 i 40 anys que viuen juntes al poblet de Bally Beg, a la Irlanda de 1936. Nora Navas, Màrcia Cisteró, Marta Marco, Montse Vellvehí i Clara de Ramon són la Kate, l’Agnes, la Rose, la Maggie i la Chris, totes cinc solteres, però la més petita, la Chris, té un fill de cinc anys, en Michael (Albert Triola) amb en Gerry Evans (Oscar Muñoz), un encantador rodamón. Records i memòries d’un mes d’agost que va veure com el precari equilibri de la llar de les germanes Mundy s’esfondrava.

El Flordio Pensil - Nenes
A partir del llibre d’Andrés Sopeña
Direcció: Fernando Bernués i Mireia Gabilondo
Adaptació teatral: Kike Díaz de Rada
Versió catalana: Guillem-Jordi Graells
Intèrprets: Roser Batalla, Lloll Bertran, Victòria Pagès, Mireia Portas i Isabel Rocatti

‘El Florido Pensil - Nenes’ és la història del dia a dia de cinc noies sotmeses a l’absurda i ideològica brutalitat del sistema educatiu que va dominar l’Espanya de la postguerra. Vint anys després de les representacions de la versió original del muntatge que el Galliner va portar a la Sala Ciutat i al teatre Conservatori de Manresa, torna aquest text ‘necessari’ per explicar una part important de la (des) educació, que practicava l’escola nacional catòlica, ara des d’un punt de vista ‘femení’.

I és que la dona va ser el principal objectiu del sistema: la seva carrera professional havia de ser la de formar una família i tenir prole, i en això es posaven d’acord pràcticament totes i tots. Per això, els escenaris de l’acció es veuran reflectits, de vegades a les clares, de vegades mitjançant retorçades marrades, que només hi havia dos tipus de dones: les decents i les altres.

El test
de Jordi Vallejo
Direcció: Cristina Clemente
Intèrprets: Dolo Beltrán, Clàudia Costas, David Vert i Sergio Caballero

Què escolliries? 100 mil euros ara mateix, o 1 milió d’aquí a deu anys? Així de simple, així de difícil. Aquest és el dilema al que s’enfronten l’Hèctor i la Paula —un matrimoni amb problemes econòmics— quan el Toni, un bon amic de la parella, els planteja el test de personalitat que ha elaborat la Berta, la seva actual companya, una psicòloga molt
exitosa i mediàtica.

La decisió que ha de prendre el matrimoni sembla ben senzilla: conformar-se amb una petita fortuna a l’instant, o esperar deu interminables anys per guanyar deu cops més. El que comença sent un supòsit teòric, un simple test de personalitat, anirà poc a poc despullant les personalitats i els secrets més profunds dels personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i, finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida. Qui sap si per sempre.

Publicat per
27 de maig de 2016
Enllaç


Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...