15 d’octubre 2017

Teatre : El bon doctor, de Neil Simon



Vuit petites històries en les que, amb els seus personatges, ens retrata la condició humana i les seves debilitats, sempre amb el seu segell característic: el sentit de l'humor i una certa tendresa que matisen la crua realitat.

En "El bon doctor" Neil Simon, adapta al teatre alguns dels contes i peces curtes d'Anton Pàvlovitx Txèkhov, presentant-nos l'autor rus a través dels seus personatges i les seves històries, recollint la seva sensibilitat, el seu fi sentit de l'humor i la seva lucidesa a l'hora de retratar la condició humana.

Anton Txèkhov va néixer en una petita ciutat Russa el 1860 i, des de ben jove, va començar a escriure contes per poder mantenir la seva família mentre estudiava medecina. Malgrat el seu èxit com a escriptor, Txèkhov no va abandonar mai la seva professió de metge, que exercia de manera gratuïta, donant servei a tots aquells que no podien pagar.
Quan encara era estudiant, Txèkhov va contraure la tuberculosi, però ho va mantenir en secret. Com a metge, era conscient de que això representava una sentència de mort, fet que segurament és a l'arrel del seu extraordinari amor a la vida i a la humanitat. Va morir en un sanatori alemany a l'edat de quaranta-quatre anys, deixant-nos en herència centenars de contes, un grapat de novel·les i algunes de les millors obres de teatre de la literatura universal.

Neil Simon aconsegueix amb el seu "El bon doctor", fer-nos arribar el més gran tresor que Txèkhov ens va deixar en els seus escrits: la seva capacitat per exposar els petits defectes que tots tenim, i que ens fan infeliços, però sempre amb aquell sentit de l'humor amable i delicat, carregat d'una enorme tendresa, tan característic de l'autor rus.

A càrrec del grup de teatre El Tramvia, del Foment Mataroní.
En el marc de la 14a Mostra de Teatre Amateur.
Organitza: Foment Mataroní
Diumenge 15 d'octubre de 2017
18.30 h
Foment Mataroní

7 euros / 5 euros socis i jubilats

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...