29 d’octubre 2017

Poltrona i Pla, junts a escena



La Sala acull aquest diumenge el 'Projecte PP' en què el pallasso més conegut i un dels cantautors més especials s'uneixen en un concert-espectacle

Cultura 2017, projecte Poltrona PlaAvís als argentonins: aquest diumenge tenim visita sonada. Per les sis de la tarda està previst l'aterratge de dos monstres de l'escena, pallasso i cantautor, units en un mateix espectacle. Arriben Tortell Poltrona i Albert Pla amb l’espectacle conjunt ‘PP’, estrenat el mes de juny del 2016 al Circ Cric  i  que l'any passat va fer temporada, esgotant pràcticament totes les entrades, a l'Auditori de Barcelona.

El que arriba a la Sala argentonina és una reedició del muntatge, gestat a “l’escola dels somiatruites”, és a dir, al circ del Montseny que gestiona Poltrona, amb lleugeres variacions. A ‘PP’, Poltrona i Pla canten cançons i fan números de clown, cadascú en el seu paper però contagiant-se l’un a l’altre les seves respectives disciplines.
El xou dels dos artistes s’allarga una hora i quart i combina una selecció de cançons d’Albert Pla “adaptables per a tot tipus de públics” –matisa el pallasso, coneixent la discografia de Pla– més alguna sorpresa, amb números de clown marca de la casa del mateix Jaume Mateu.

De concert a desconcert
“És un concert, que va passant de concert a desconcert, en funció de les coses que ens van succeint. Perquè el treball escènic és un joc, com diuen els francesos”, comenta Mateu.
Pla comanda la parcel·la musical, però Poltrona no es queda enrere: també canta i toca el saxo. D’altra banda, Pla no es limita a cantar i tocar la guitarra i participa en els números de clown del seu company.“Jo penso que ell es posa molt en el meu paper”, diu Poltrona de Pla, afirmació a la qual el músic respon amb idèntiques paraules. Però més enllà de qui fa què, d'aquest espectacle Se'n desprèn la bona entesa escènica entre tots dos artistes.

L'esperit dels somiatruites
L’esperit dels “somiatruites” sobrevola l’espectacle. És a la seva escola, de fet, on els dos artistes van pensar i crear ‘PP’. Darrere de tot plegat, una simpàtica reivindicació: “El dels somiatruites potser seria l’himne que hauríem de posar a la nostra nació. Una nació de somiatruites que ens agradaria que moltes coses no fossin com són”.
Si us agrada la proposta, diumenge a les 18h a La Sala d'Argentona.

PUBLICAT PER

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...