25 de gener 2016

Es presenta una nova edició del Taca'm, marcat per la comèdia

publicat per
http://www.tornaveu.cat


Laura Gomàriz, actriu de la companyia Farga'm Teatre de Terrassa

etiqueta El CentreTacamteatre amateur





Es presenta la 28 edició del Taca'm. El concurs de teatre del Centre aposta de nou pels grups de proximitat. Enguany, els vuit participants són de comarques barcelonines. El concurs es farà en vuit representacions a la Sala Stage i també al Cafè del Centre, a partir del 31 de gener i fins al 13 de març de 2016. 

Ja està tot a punt per estrenar una nova temporada Taca'm. L’acte de presentació de la 28 edició té lloc el pròxim dijous 28 de gener a les 12 h al local social del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista al Carrer Corredossos,9-11 de Caldes de Montbui.

Com ja és habitual des de les darreres edicions del Taca’m i a l'espera de poder completar el projecte de rehabilitació de la sala de teatre d'El Centre, les actuacions es faran a la sala STAGE, Escola d'Arts Escèniques de Caldes (a excepció de l’obra El verí del teatre que es farà al Cafè del Centre) i tindran lloc els diumenges a les 18h de la tarda.

Enguany, el Taca’m comença fent Teràpia de grup (31 de gener), la proposta original de John Merrick que arriba de Santa Eulàlia de Ronçana de la mà del Teatre Nacional de la Vall del Tenes. Aquesta és la primera de les vuit representacions que es podran veure al llarg del certamen. Els seguiran els Farga’m Teatre de Terrassa que presenten l’obra En portada (7 de febrer) de Ben Lech.

A mitjans de febrer arriben des de Barcelona, el Casal Corpus Grup de Teatre amb El principi d’Arquimedes (14 de febrer) de Josep Maria Miró i Coromina, dramaturg i director teatral conegut en sales alternatives i de petit format de la capital, una d’elles la Beckett. D’aquest emblemàtic espai i de la mateixa generació de Coromina és Cristina Clemente, dramaturga i autora de Nit de Ràdio 2.0 (21 de febrer), que representaran els Impuls Teatre de Molins de Rei. Les representacions del mes de febrer acaben amb Ja no tenim edat (28 de febrer), obra de producció pròpia que presenten els TriangleTeatre de Cornellà.

El primer divendres de març el Taca’m proposa un petit canvi d’escenari, donades les possibilitats tècniques d’algunes de les obres seleccionades. Aquest és el cas dels Tic Escènic de Castellar del Vallès que concursen amb l’obra El verí del teatre (6 de març) que es podrà veure al Cafè del Centre. És una petita i doble aclucada d’ull dels organitzadors del concurs a l’espectador: d’una banda, es posa derelleu el progressiu retorn a la sala del teatre del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista que en els darrers anys ja ha iniciat el projecte de rehabilitació de diferents espais i, de l’altra, vol ser una forma d’atraure a part del públic habitual a la sala del Cafè, de vegades, més allunyat de la proposta teatral. Pel que fa a les obres de rehabilitació, l’estiu del 2015 s’ha tirat endavant la reforma total de la coberta (350m2) de l’edifici, de forma que la sala ja té nou sostre.

Les dues obres que tanquen el concurs són Mort d’un viatjant (13 de març) d’Arthur Miller que presenten també des de la ciutat de Barcelona l’Associació Teatral El Partiquí, veterà grup del barri del Clot, amb més de quaranta anys de trajectòria al circuit amateur. La vuitena i última representació del 28è Taca’m anirà a càrrec de Sckla Si Teatre de Cardedeu amb l’obra Jerusalem (20 de març) de JezButterworth.

La comèdia, la ironia textual - que en alguns casos, giren al voltant de contextos polítics- marquen la cartellera d’enguany, tot i que també veurem propostes més introspectives. Com és habitual el Taca’m es concentra en 8 actuacions ininterrompudes dels grups finalistes seleccionats, dels prop de cinquanta que s’han presentat a concurs.

Com ja és habitual des de les darreres edicions del Taca’m i a l'espera de poder completar el projecte de rehabilitació de la sala de teatre d'El Centre, les actuacions es faran a la sala STAGE, Escola d'Arts Escèniques de Caldes (a excepció de l’obra “El verí del teatre” que es farà al Cafè) i tindran lloc els diumenges a les 18h de la tarda.

El públic continuarà exercint de jurat popular del concurs i donarà lloc a una de les dotze categories dels premis del certamen. El nombre total de guardons establerts és de vint-i-sis. La cloenda del 28èTaca’m del 2016, tindrà lloc poques setmanes després de la finalització de totes les representacions, en un sopar i entrega de premis a Caldes de Montbui. 

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...