16 de gener 2016

FiraTàrrega, aparador d’èxit per a les companyies catalanes

publicat per
http://www.tornaveu.cat
14 de gener de 2016



Un espectacle de la Fira de Tàrrega

etiqueta economiaFira Tàrregateatre





Participar a la FiraTàrrega és un tenir una finestra al món i una porta oberta a l’expansió de les companyies i espectacles. Així ho ha demostrat un estudi encarregat per FiraTàrrega a l’empresa CERES, en el qual s’avalua la contractació professional de companyies i espectacles catalans presents a la Fira en les edicions de 2013 i 2014. Aquest document recull els contactes, contractes i la distribució geogràfica dels contractes d'espectacles catalans que han participat a la Fira en aquests dos anys.

I el resultat és molt evident: “Gairebé el 75% de les companyies catalanes participants a FiraTàrrega són contractades després del seu pas per la Fira”, conclou l’informe. I encara més, les companyies fan bon negoci, perquè les companyies catalanes participants a la secció oficial de FiraTàrrega 2013van aconseguir de mitjana un volum de contractació de 10.300€, una xifra que el 2014 va arribar als 11.625€.

Dades rellevants de l’estudi, que ha fet arribar a la premsa l’organització de la Fira, són, per exemple, que la majoria de les companyies catalanes presents a FiraTàrrega tenen vocació internacional i un 78% de les companyies tornarà a sol·licitar participar en les properes edicions de la Fira. Pel que fa a la distribució de les representacions contractades, l’estudi remarca que el 2013, més de la meitat d’aquestes contractacions internacionals, un 38% de les contractacions són a Catalunya i un 10% a la resta de l’Estat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...