30 de gener 2016

Obert el període d’inscripcions per participar en el FITAG 2016.

publicat per
http://www.gironanoticies.com

Diputació de Girona - 26/01/2016 - 10:47 | En l’edició del 2016 es continuarà apostant també per l’escenari nocturn, el més participatiu del Festival: el FITAG de Nits.



A partir d’avui, i fins al 10 d’abril, els grups que estiguin interessats a participar en la setzena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) poden presentar les seves propostes.

Les bases de participació i el formulari d’inscripció en línia es troben al webwww.fitag.cat, i a partir del 16 de maig la direcció artística del Festival comunicarà als grups la composició final de la programació del 2016.

El proper FITAG, patrocinat per la Diputació de Girona amb el suport de la Casa de Cultura i l’Ajuntament de Girona, tindrà lloc del 23 al 27 d’agost del 2016. Com ja és habitual, s’ubicarà en diferents escenaris de la ciutat, però, a més, comptarà amb la complicitat de diversos municipis gironins que formen part de la xarxa FITAG als Municipis. Enguany s’amplia el nombre dels municipis que hi participen.

Edició del 2016

Per a aquesta edició es manté el mateix pressupost que per a la del 2015 i es continua apostant perquè creixi la participació dels actors de les comarques gironines.

En l’edició del 2016 s’apostarà pel teatre de Llatinoamèrica: s’organitzarà un cicle de propostes de petit format, proposat per l’organització teatral internacional Corredor Latinoamericano, present en el FITAG 2015, dins les jornades de treball del projecte Festival de Festivals. També s’amplia la col·laboració amb la Federació Espanyola de Teatre Amateur, Escenamateur, mitjançant l’organització d’activitats conjuntes. Finalment, es farà una aposta pedagògica amb una gran estada teatral internacional durant tot el mes d’agost, amb el resultat d’una obra de teatre que es podrà veure mentre duri el FITAG 2016.

Així mateix, es vol continuar potenciant el Petit FITAG, ampliant dies i horaris en la franja matinal del Festival. Aquest espai, en el qual augmenta la presència de públic familiar, cada any té més acceptació..

En l’edició del 2016 es continuarà apostant també per l’escenari nocturn, el més participatiu del Festival: el FITAG de Nits. Aquesta nova etapa de l’espai històric del Festival està destinada a dinamitzar i promocionar els grups de teatre amateur de les comarques gironines que tinguin propostes breus i atrevides. Per participar-hi caldrà enviar la proposta a fitagdenits@fitag.cat.

A més, es vol mantenir la complicitat dels municipis amb els organitzadors de la campanya de teatre amateur de la Diputació, amb l’escola de teatre El Galliner i d’un bon grapat de companyies amateurs de les comarques de Girona que ja han fet seu el FITAG, consolidant en la programació oficial la franja d’obres teatrals exclusivament gironines que es programen a l’espai del pati de les Magnòlies. També, des de la Casa de Cultura, el FITAG continuarà treballant per proposar projectes col·lectius que ajudin a formar, a fer intercanvis entre companyies i a compartir vivències (cursos, tallers, exposicions, encàrrecs individualitzats...) durant els cinc dies que durarà el Festival.

L’organització del FITAG 2016 treballarà tot l’any per organitzar aquest esdeveniment cultural ja reconegut a tot el món dins del seu sector, i es reserva alguna sorpresa important que revelarà en el moment oportú.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...