29 de febrer 2016

Es crea la Federació Catalana de Passions després d’un decenni en gestació



Publicat per
25 de febrer de 2016

Les Passions de Cervera, Esparreguera, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Ulldecona i Vilalba dels Arcs s’uneixen per promocionar aquesta tradició de cara a la Setmana Santa A l’acte es donaran a conèixer els objectius de la Federació i les accions previstes

El proper dia 27 de febrer de 2016 a les 12:00h del migdia tindrà lloc a Vilalba dels Arcs (Terra Alta) la presentació de la Federació Catalana de Passions.

Actualment a Catalunya es representen més de 30 passions en diferents formats i mides, algunes de les quals es remunten al segle XV. A les representacions s’hi barreja l’avantguarda i la tradició en grans espectacles originals i sorprenents en el marc d’un escenari teatral, en formats reduïts o a peu de carrer aprofitant impactants escenaris naturals.

Per posar-nos en situació, el 4 de juny de l’any 2005 es va realitzar la 1a Trobada de Passions dels Països Catalans amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana d'Esparreguera on hi van participar dotze de les passions actives en aquell moment i es va representar el que es va anomenar “Passió de Passions”, on les companyies participants va portar a l'escenari un quadre del seu espectacle.

D'aquesta trobada va sorgir la idea de crear una Federació de Passions però no va ser fins el 28 d'abril de 2008 que va tenir lloc una primera reunió a Reus per preparar la fundació de la federació. Degut al caràcter voluntari i a les dificultats econòmiques que han passat els nostres espectacles aquests darrers anys, el procés s’ha anat allargant fins 21 de novembre de 2015 quan, a Olesa de Montserrat, va culminar el procés de creació de la Federació Catalana de Passions.

La federació la composen les passions de Cervera, Esparreguera, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Ulldecona i Vilalba dels Arcs i l’objectiu principal és defensar aquestes representacions tradicionals del nostre país i promoure la cultura teatral durant la Setmana Santa.

La junta directiva variarà cada dos anys i de la mateixa manera la presidència per part de les passions federades. Actualment està composta de la següent manera:

-              President: Josep Cuscò, president de la Passió d'Esparreguera.
-              Vicepresident: Jordi Carapuig, president de la Passió d'Ulldecona.
-              Secretari: Sam Carrique, president de la Passió d'Olesa de Montserrat.
-              Tresorer: Xavier Cañabate, president de la Passió de Cervera
-              Vocal: Marc Sampé, cap de comunicació de la Passió de Vilalba dels Arcs.
-              Vocal: Miquel Olivé, representant de la Passió de Molins de Rei.


En aquest acte de presentació de la nova entitat intervindran els membres de les passions que formen la federació i estan convidades les passions que han mostrat interès per formar-ne part. A més estaran presents representants dels ajuntaments i entitats de les poblacions on estan ubicades, de les diverses institucions que col·laboren en fer possible els espectacles i representants de la Generalitat de Catalunya.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...