17 de febrer 2016

Joan Pera és "l'avar" de Molière al Teatre Goya



Publicat per
http://mataroradio.cat
 Dll, 15/02/2016

El Teatre Goya de Barcelona ja té sobre l’escenari “l’avar” de Molière, protagonitzada pel mataroní Joan Pera. Un canvi de registre per un actor que té acostumat al públic a la comèdia i que en aquesta ocasió es converteix en un dels personatges d’aquesta tragicomèdia clàssica escrita per Molière el 1668. Molière, un dels millors dramaturgs de la història del teatre, acostuma a criticar els vicis i costums de l’esser humà; en aquesta mateixa línia es desenvolupa “L’avar” on la protagonista és l'avarícia. I és que l’autor va deixar de banda per primera vegada la crítica dels vicis més públics per dedicar els seus esforços a criticar altres vicis més privats. Jordi Belbel ha reescrit i adaptat especialment per a Joan Pera que prepara el muntatge a les ordres de Josep Maria Mestres.

Manu Fullola, Júlia Barceló, Ricard Farré, Josep Minguell, Elena Tarrats, Alba Florejachs, Manel Dueso, Òscar Castellví i Xavi Francès completen el repartiment de l’avar. Un gran repartiment pel que és el primer text clàssic que es representa al Goya des de que Josep Maria Pou dirigeix la sala. Pel protagonista del muntatge, Joan Pera, els intèrprets que l’acompanyen en aquesta aventura teatral són “alguns dels milllors actors del panorama teatral català actual”.


El Grup Focus ha programat per aquesta temporada 45 espectacles, 12 dels quals són de producció pròpia, al Goya, al Teatre Romea, La Villarroel i al Condal amb un pressupost de l'activitat escènica sense comptar Madrid d'11 milions d'euros.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...