01 de novembre 2017

Sergi Cuenca renovarà la música dels Pastorets de la Farsa perquè es pugui tornar a cantar sobre l’escenari



Els Pastorets de la Farsa renoven i modernitzen la seva música. A partir d’aquest Nadal, totes les peces que sonin durant la representació seran pròpies i, per tant, “fetes única i exclusivament perquè sonin en els Pastorets de Berga”. Així ho ha explicat a l’Aquí Berguedà el president de la Farsa, Josep Maria Salat, que ha reconegut que “calia adaptar el so al jovent que actua sobre l’escenari”.

La Farsa ha encarregat la renovació total de la música dels Pastorets al compositor berguedà Sergi Cuenca, que haurà d’homogeneïtzar les melodies de la funció. Segons ha explicat Salat, algunes s’hauran d’adaptar i d’altres, s’hauran de fer noves. L’enregistrament de les noves músiques es farà aquest proper cap de setmana, durant tot el dissabte 28 i diumenge 29.

A banda, un altre dels grans objectius de l’agrupació teatral berguedana és que els actors puguin tornar a cantar dalt de l’escenari, ha explicat Salat. El cant en viu era una tècnica que ja s’havia utilitzat antigament en les representacions dels Pastorets de la Farsa, però ara feia “la tira d’anys” que s’havia eliminat, segons el president de l’agrupació.

Sigui com sigui, la renovació musical de la funció no necessàriament anirà lligada a noves escenes. “Podria ser que en retoqui alguna, però no ho fem amb l’objectiu d’incloure’n de noves”, diu Salat. De fet, el president de la Farsa ha recalcat que els canvis musicals ja són una novetat “prou gran” i aquest any no es preveuen dedicar esforços a res més. “Cal assajar els canvis i adaptar-nos a una representació renovada significativament”, ha afirmat.

La Farsa, doncs, ja treballa en la preparació dels Pastorets 2017. Aquesta setmana l’agrupació s’ha posat en marxa i la que ve, comencen els assajos, amb la mirada posada en les funcions de les festes de Nadal. Tot plegat, com cada any, omplirà el Teatre Municipal de Berga en diverses representacions repartides entre finals d’any i gener del 2018, i mourà un centenar de persones, que s’implicaran en el desenvolupament de les funcions.

Publicat per
Escena dels Pastorets 2016, al Teatre Municipal de Berga. MARC CANTURRI
Marc Canturri

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...