30 de novembre 2017

'L'Hostalera' torna "renovada" al Teatre de la Biblioteca de Catalunya amb nous actors



Ernest Villegas, Oriol Guinart, Jordi Llovet i Pau Vinyals formen l'elenc d'actors

El muntatge 'L'Hostalera' del dramaturg italià Carlo Goldoni torna al Teatre Biblioteca de Catalunya de Barcelona dimarts vinent amb una producció de La Perla 29 "renovada", en la qual incorpora nous actors masculins i s'empodera el paper de la protagonista, interpretada per Laura Aubert, ha explicat el director, Pau Carrió, en roda de premsa.

L'obra, que estarà en cartell fins el 14 de gener, compta amb un ampli repertori d'actors catalans encapçalat per Laura Aubert, Júlia Barceló i Alba Pujol, a qui aquesta temporada se sumen Ernest Villegas, Oriol Guinart, Jordi Llovet i Pau Vinyals per despertar noves passions i enredos a l'Hostal Mirandolina.

Carrió i La Perla 29, amb dues nominacions als premis Butaca 2017 que es lliuraran el 27 de novembre, tornen amb una 'L'Hostalera' "arriscada i especial" de la temporada passada, en la qual van construir un hostal de debò, on els actors eren els cambrers i el públic els hostes, a més de comptar amb música dels anys 60 en directe.

El director ha explicat que hi haurà una fila més de taules, amb un total de 233 comensals, donada la demanda de la passada temporada de "l'obra dels macarrons", en la qual els que ja sabien que tindrien un plat a la taula es portaven el formatge ratllat o la pasta sense gluten.

A més, per a Carrió l'obra recupera la relació amb la platea, ja que gent del públic replica als actors i es crea certa llibertat en un ambient de "comunitat".

LLUITA ENTRE HOMES I DONES
Mirandolina porta l'hostal que va heretar del seu pare, en el qual els clients que arriben, especialment els homes, acaben rendits als seus peus i passant en l'hostal molt més temps del que esperaven, fins que arriba un home que no vol saber res de Mirandolina.

A partir d'aquí, arrenca una lluita entre homes tocats per la passió, l'amor i el joc de la seducció, i Mirandolina presenta a l'espectador una batalla entre homes i dones, "una esgrima dialèctica" que ja es veu des de l'inici de l'obra, ha explicat Carrió.

EMPODERAMENT DE L'HOSTALERA
Aubert ha aclarit que en aquesta temporada la intenció que proclama inicialment Marandolina es compleix una mica més, ja que empodera el personatge gràcies al procés de maduresa que ha sofert el guió entre ambdues temporades, "que ha permès comprendre més les personalitats".

Júlia Barceló interpreta Hortensia i Alba Pujol, Dejanira, dues actrius que busquen desesperadament diners i que es fan passar per qui no són, sumant-se a l'argument d'una forma divertida i "confonent encara més els homes", ha explicat Barceló.

ERNEST VILLEGAS ENCARNA RIPAFRATTA
Per la seva banda l'actor Ernest Villegas s'incorpora a la companyia per interpretar rl Senyor Marcello Ripafratta i afrontar el paper d'un misogin que deixa veure la lluita de poder que planteja Goldoni, a més de posar de manifest les febleses dels homes.

Per a la companyia la reposició de personatges és positiva perquè permet madurar més el text; aquesta temporada Pau Vinyals interpretarà Fabrizio i tocarà el saxofon, Jordi Llovet farà de Marquès de la Flor d'Albarrasí i Oriol Guinart encarnarà al Senyor Albafiorita.

El públic podrà veure l'obra els dies de Sant Esteve i l'un de gener en un ambient festiu i, després de fer temporada a Barcelona, la companyia farà gira per Manacor (Mallorca).

Publicat per

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...