21 de desembre 2011

La Sala Beckett inicia nova etapa amb una Fundació i amb l'ampliació del teatre


El projecte de construcció d'una altra seu inclou dues sales d'exhibició i tres d'assajos

La Sala Beckett ha iniciat aquest dilluns una nova etapa amb la creació d'una Fundació presidida per Josep Maria Benet i Jornet i el projecte de construcció d'una nova seu, que tindrà dues sales d'exhibició i tres d'assajos, segons que han anunciat els arquitectes Ricardo Flores i Eva Prats.

La Fundació Sala Beckett compta amb un patronat format íntegrament per dramaturgs de renom com Sergi Belbel, Jordi Galcerán i José Sanchis Sinisterra, entre d'altres, que tenen com a missió convertir aquesta entitat en la "casa dels autors teatrals a Barcelona", segons que ha dit aquest dilluns el director de la sala, Toni Casares. El projecte artístic de la Fundació és impulsar el teatre contemporani i projectar internacionalment els dramaturgs catalans, en col•laboració amb entitats culturals de tot el món. Per a això, "és essencial disposar d'una nova seu, perquè l'actual espai se'ns ha quedat petit i ara som com un gegant dins d'una caseta de canells", ha assegurat Casares.

La construcció de la nova seu és "absolutament necessària", segons Casares, qui, això no obstant, ha reconegut que l'actual situació econòmica "dificulta el camí". "No tenim garanties de finançament ni dates marcades per a l'inici de les obres, però farem tot el possible perquè la primera pedra es posi el 2012", ha afegit Casares.

El projecte que han presentat aquest dilluns els arquitectes Ricardo Flores i Eva Prats conserva l'estructura de l'antic edifici de la cooperativa de consum Pau i Justícia del barri de Poble Nou i ho amplia amb un tercer pis. Els arquitectes pretenen situar a la planta baixa el vestíbul, el bar i la sala d'exhibició principal, que mantindrà el format petit i mitjà. "No volem fer una gran sala d'exhibició, sinó que necessitem espai per exhibir en condicions i per poder experimentar, investigar, crear, acollir dramaturgs en residència i ser, en definitiva, la casa dels autors", ha aclarit.

Casares ha reconegut que la dramatúrgia catalana passa per "un dels seus millors moments", però ha advertit que "ara necessita consolidar-se". "Si no fem els passos necessaris, podem posar-la en perill", ha advertit. "Si aquest projecte avança, Barcelona es pot convertir en un dels tres o quatre focus teatrals d'Europa", ha augurat el veterà dramaturg Josep Maria Benet i Jornet.

publicat per
www.lamall.cat
12 de desembre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...