24 de desembre 2011

Bravo per a Egos Teatre



La jove companyia brilla al TNC amb el musical 'El crim de Lord Arthur Savile'

Auna jove companyia de teatre musical com Egos Teatre se li ha obert la porta de la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya en dates tan assenyalades, també en el teatre, com les de Nadal. I, davant aquesta oportunitat i també repte, han plantejat una entrada amb tota mena de luxes, sense que hi falti de res. Així aixequen un musical de creació, és a dir des de zero, de gairebé tres hores a partir d'un relat molt breu -no arriba als 20 folis- d'Oscar Wilde, El crim de Lord Arthur Savile.

Del repte s'han d'aplaudir moltes coses. En primer lloc, la decisió de Sergi Belbel d'impulsar un musical de creació, i no de franquícia, amb marca catalana i a càrrec d'un grup que fa quatre dies encara era a l'Institut del Teatre. I el més important, la proposta d'Egos Teatre respon a aquesta confiança del director del TNC. El crim de Lord Arthur Savile és un musical que atrapa per la il•lusió, la bona feina i el talent que arriben des de l'escena.

Anna Alborch, Rubèn Montañá, Albert Mora, Toni Sans, Maria Santallusia i Lali Camps són els sis intèrprets, que canten i actuen amb admirable solidesa, en aquesta història sobre el destí de Wilde. Un relat en què a un jove noble un endeví l'informa que assassinarà un familiar. En pren nota i vol resoldre l'assumpte com més aviat millor. No serà tan fàcil com pensava.

HUMOR BLANC
Montañà i Sans també són responsables d'una dramatúrgia adornada amb els famosos aforismes de l'autor irlandès. Aquest colorista musical es mou entre l'humor blanc i l'homenatge, el que fan a un compositor de capçalera per al grup com Sondheim i també al cine mut. Arriba amb una escena en blanc i negre de les més ben resoltes de l'obra.

A Egos Teatre, i al seu brillant director Joan Maria Segura, només se'ls en va la mà en la durada amb un inici morós d'una llarga primera part. Però la relliscada es compensa amb moltes pinzellades d'enginy. Per exemple, el joc amb panells i telons d'una escenografia mòbil, gens feixuga i molt ben resolta.

publicat per
foto : David Ruano
José Carlos Sorribes
www.elperiodico.cat
17 de desembre de 2011

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...