27 de febrer 2012

S’ajorna la Mostra de Teatre



Les causes són diners i espai.

Programadors durant la Mostra de 2011
Problemes econòmics, de retard en el tancament de pressupostos i de espai han induït a la Regidoria de Cultura a ajornar la Mostra de Teatre, segurament fins la tardor.
Així ho ha manifestat la regidora de Cultura, Anna Serrano, a pagina66.com. Aquesta decisió, comunicada en el context de l’anunci de no renovar la concessió del Teatre Calderón, suposa que 2012 seria la primera edició en els vint-i-dos anys de la Mostra en la què el certament no es celebre en els últims dies de la primavera.
TRES RAONS
Tres són les raons argumentades per Serrano. Per un costat, l’actual situació econòmica de l’Ajuntament, amb dificultats paleses per a pagar als proveïdors. Per un altre, el retard en el tancament dels pressupostos de Generalitat i Govern central, que participen en la mostra mitjançant la Conselleria i el Ministeri de Cultura, respectivament.
La última de les causes, el fet de que no li queden al Consistori dies lliures dels 20 que marca el contracte amb l’empresa concessionària del Teatre Calderón. Cada ús a banda dels dies estipulats costen uns 2.600 euros, segons la regidora, el departament no disposa de tresoreria suficient i un ajornament per a després del termini de la concessió faria innecessari aquesta despesa, de difícil negociació per altra banda tal i com han quedat les relacions amb el Calderón després de l’anunci de no renovar.
SANTAMARIA ANIRÀ A GIJÓN
Com a possibles dates, Anna Serrano ha afirmat que es treballa amb la possibilitat dels mesos d’octubre o novembre. En els pròxims dies viatjarà a Gijón el director del Centre Cultural, Miquel Santamaria, que ja va ser director de la Mostra.
El viatge coincidirà amb la Feria Europea de las Artes Escénicas para Niños y Niñas de Gijón (FETEN), i en aquest context Santamaria intentarà “veure el panorama de tot l’Estat”, tal i com ha explicat Anna Serrano, en quant a les millors dates per a la Mostra, ara que algunes fires de teatre s’han deixat de fer per la crisi. La Mostra alcoiana pertany a la Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado Español (COFAE) i aquest foro pot determinar els dies definitius.
MÉS CURTA
En tot cas, la Mostra de Teatre serà més curta, qüestió que ja es va plantejar fa un any sense èxit. A més, es pretén que la fira es puga convertir “en un espai de reflexió i debat sobre el món del teatre en un moment en el que les companyies valencianes estan passant-ho mal”.

publicat per
Ramón Requena
http://www.pagina66.com
20 de febrer de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...