22 de febrer 2012

Oriol Broggi dirigeix 'Incendis', una violenta tragèdia contemporània al Romea



El duel actoral el lliuren Julio Manrique i Clara Segura interpretant dos germans que furguen al passat de la seva mare morta

Oriol Broggi dirigeix una de les obres de la tetralogia del libanès-canadenc Wajdi Mouawad, Incendis, al Teatre Romea. Ho fa amb les mateixes armes que encara una estrena a La Perla: amb un text que considera "una obra gran, com un Sòfocles o un Shakesperare, important" i adaptant-la a una companyia de set actors "de molta qualitat" que surten a l'escenari a explicar una història, sense trampes escenogràfiques ni efectes especials.

Incendis explica la història de dos bessons (Clara Segura i Julio Manrique) que, quan mor la seva mare, es veuen obligats per testament a furgar el seu passat i descobrir el perquè dels llargs silencis de la dona. "La història té una trama que avança, però com passa amb Shakespeare, l'autor en fa filosofia i poesia", explica Broggi, emocionat, com la resta d'equip, amb un text que troben excepcional. "És una epopeia que explica la història d'una dona que va estar a la Guerra del Líban, i els seus fills descobreixen la seva desgraciada vida, les tortures, vexacions i morts que va viure. I parlen així de la humanitat, l'amor, l'odi i la mort".

L'espectacle –de tres hores de durada i entreacte– s'estrenarà dimecres que ve dia 22 de febrer a les 20.30 h i estarà en cartell al Romea fins al 22 d'abril.

publicat per
foto de Xavi Bertral
Laura Serra
www.ara.cat
16 de febrer de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...