29 de febrer 2012

FIRATÀRREGA ACCENTUA LA SEVA ACTIVITAT INTERNACIONAL



Durant les darreres setmanes els responsables de les àrees artística i professional han estat presents en diversos certàmens i trobades internacionals. El festival Santiago a Mil (Xile), la Kulturbörse de Freiburg (Alemanya), la reunió del projecte europeu TransAC - Meridians a Dublín (Irlanda) i el centre Subtopia d’Estocolm (Suècia) són els punts de referència d’aquesta activitat destinada a enfortir la presència de FiraTàrrega i els intercanvis internacionals, amb l’objectiu de reforçar el seu paper mediador en l’exportació de projectes artístics catalans.

La Patriótico Interesante, una de les companyies presents a la Vitrina Iberoamericana 2011

L’estratègia internacional és un dels pilars de FiraTàrrega, no només pel que fa a la difusió del mateix certamen sinó especialment en el fet de fomentar coproduccions i intercanvis artístics que permetin donar a conèixer el treball de les companyies catalanes arreu del món i també posar-les en contacte amb altres realitats, en especial en tot allò relacionat amb les arts de carrer.

El festival internacional d’arts escèniques Santiago a Mil de Santiago de Xile és un dels més importants de Llatinoamèrica. A banda d’oferir la millor selecció de les novetats de carrer i sala, programa una sèrie d'activitats professionals que fomenten l’intercanvi i l’aprofundiment en l’actual realitat escènica sudamericana, un mercat amb moltes possibilitats de col•laboracio. La presència de Jordi Duran, director artístic de FiraTàrrega, al festival ha servit entre altres coses per a explorar les possibilitats de dur a terme una coproducció de cara al 2013.

Aprofitant la realització de la International Kulturbörse de Freiburg, una de les fires referents de les arts escèniques alemanyes i que en aquesta edició estava dedicada a Catalunya i Balears, FiraTàrrega va participar en la delegació que van organitzar conjuntament l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Institut Ramon Llull a través de Catalan Arts. FiraTàrrega va presentar l’edició 2012 en un estand compartit amb el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa en una iniciativa inèdita de presentació internacional conjunta de les 3 fires d’espectacles de Catalunya.

Per un altre costat, el 7 i 8 de febrer el responsable de l’Àrea de Professionals va participar a Dublín a la reunió d’avaluació del projecte TransAC/Meridians per tancar les accions de coproducció transnacional fetes en el marc d’aquest projecte de producció d’espectacles en espais no convencionals liderat per FiraTàrrega. El 2012 és el segon any de l’acció de cooperació que agrupa 9 festivals d’arts de carrer europeus amb el finançament del programa Cultura de la Comissió Europea. En el marc de TransAC es presentarà a FiraTàrrega la producció italiana De plaga cordis de la companyia Un’ottima lettera coproduïda per Inteatro Festival, FiraTàrrega i MiramirO Gent.

Finalment, la setmana passada, Jordi Duran va assistir a la fira de circ nòrdic Subcase a Estocolm i va visitar Subtopia, un dels centres de formació, creació i residència més actius, innovadors i avantguardistes en l’àmbit del nou circ als països nòrdics i a tot Europa que, d’altra banda, acull un important nombre d’artistes catalans i que està començant a generar una fructífera sinergia d’intercanvi entre Suècia i Catalunya. La visita de Duran ha servit per concretar el que serà la Vitrina Nòrdica en l’edició 2012 de FiraTàrrega que, entre altres coses, garantirà la presència de diverses companyies d’aquella procedència en la programació, una de les quals en qualitat de coproducció.

Servei de Premsa FT

publicat per
http://www.firatarrega.cat
23 de febrer de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...