18 de febrer 2012

Vicky Peña, Álex Casanovas i Anna Lizarán, entre els candidats als Max



La versió de Miguel del Arco de l'obra de Gorki 'Veraneantes', la màxima favorita amb 14 candidatures
Els actors catalans Vicky Peña, Álex Casanovas i Anna Lizarán són tres dels candidats en la XV edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, que es decidiran el 30 d'abril en una gala al teatre Price de Madrid.
La versió de Miguel del Arco de l'obra de Gorki 'Veraneantes' és la màxima favorita dels premis, amb 14 candidatures, seguida per 'La avería', l'adaptació de l'obra de Durrenmat dirigida per Blanca Portillo, amb 7, i 'Todos eran mis hijos', d'Arthur Miller amb direcció de Claudio Tolcachir, amb 3, segons s'ha donat a conèixer aquest dimecres.
Vicky Peña torna a ser en aquesta edició candidata a millor actriu amb 'Un tranvía llamado deseo', un títol finalista també a millor figurinista per Antonio Belart, i actor de repartiment per Álex Casanovas, apartat en què també ha quedat finalista Carles Canut, per 'Truca un inspector'. Anna Lizarán és també finalista a millor actriu per 'Agost', una obra que pugna també pel títol de millor composició musical per Albert Guinovart.
La companyia Focus competirà en l'apartat de millor empresari o productor amb cinc de les seves produccions, entre elles 'Desclassificats' i 'Truca un inspector'. 'Somorrostro', de Transit Dansa, disputarà el màxim guardó de ball.
A millor autor teatral en castellà aspira, entre d'altres, el barceloní Jordi Galcerán per 'Burundanga'. En català o valencià els elegits són Carles Alberola, Josep Maria Benet i Pere Riera.
En dansa, 'Belmonte', de Gelabert Azzopardi, rivalitza pel de millor espectacle, coreografia (Cesc Gelabert), música (Carles Santos), i ballarí (Gelabert). 'Cyrano de Nova Orleans', 'El fantàstic viatge de Jonás l'espermatozoide' i 'Geronimo Stilton', també votat en millor direcció musical (Manu Guix) juntament amb 'Dança da morte' (Alicia Lázaro), són els finalistes en l'apartat de millor espectacle infantil.

publicat per
http://www.lamalla.cat
15 de febrer de 2012

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...