24 de setembre 2012

Sara Espígul, accent mataroní al Teatre Lliure




publicat per  19/09/2012 - 15:34 |    MataróNotícies.cat

L’actriu mataronina Sara Espígul interpreta a Laia al muntatge ‘Litus’ que es pot veure fins l’1 d’octubre a la sal petita del Lliure a Montjuïc. El muntatge a partir d’un text de Marta Buchaca va estrenar-se el passat 13 de setembre i gaudeix d’èxit tant de taquilla com de crítica. ‘Laia’, el paper que interpreta impecablement la mataronina havia de ser interpretat per  Anna Alarcón, però, va haver de ser substituïda pels seus compromisos professionals. Una absència que ha donat a Espígul l’oportunitat de protagonitzar una peça com ‘Litus’ al Lliure. L’actriu explica als serveis informatius de Mataró Ràdio que ha estat una experiència molt satisfactòria, ja que el Lliure és un teatre de referència per ella.
Segons l’actriu mataronina, per ara aquesta obra està sent ben rebuda per part del públic i s’espera que així sigui fins a principis d’octubre, quan finalitzi. Sara Espígul assegura que és una obra que s’adapta a tots els públics, des dels més joves fins els més grans. Els espectadors poden formar part de l’obra perquè vol transmetre una situació que a tothom li ha pogut o li podria passar alguna vegada.
El protagonista, en Litus, qui dóna nom al títol de l’obra, fa tres mesos que va morir en un accident de cotxe. La seva colla d’amics i la que va ser la seva novia, la Laia, es reuneixen. A la trobada, en Toni, els dona unes cartes que en Litus va deixar abans de morir. A partir d’aquí, surten a la llum alguns dels secrets més íntims del ja desaparegut. Sara Espígul interpreta a la Laia, una noia de 30 anys que manté una relació amb en Litus. Degut a la inestabilitat de la seva parella, la Laia trenca la relació i, just després, en Litus decideix suïcidar-se. Ella haurà de lluitar per treure’s el sentiment de culpabilitat. Es tracta d’una comèdia que parla de l’amistat, l’amor i la mort. Sara Espígul la defineix com una obra que juga amb l’emoció i l’intriga, ja que són constants fins al seu desenllaç.
‘Litus’ estarà disponible al Teatre Lliure fins l’u d’octubre. No obstant, Sara Espígul diu que, si l’obra tingués molt d’èxit, hi hauria la possibilitat de prorrogar-la unes setmanes més.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...