29 d’agost 2015

El pati de la Diputació de Girona acull els grups del FITAG.



publicat per
Diputació de Girona
27 d'agost de 2015

A l'acte han assistit els representants de les 26 companyies que durant aquests dies actuen en el marc del Festival.


El pati de la Diputació de Girona s'ha convertit aquest matí en l'escenari que ha aplegat per primer cop tots els grups de teatre amateur que intervenen en la 15a edició del FITAG. Els representants de les companyies han estat rebuts pel president, Pere Vila; el vicepresident Albert Piñeira; la segona tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas; i el director del FITAG, Martí Peraferrer amb l’objectiu d’agrair-los que hi hagin pres part en el Festival.

A la recepció hi ha hagut representants dels grups que han participat en el FITAG d’Andorra, Astúries, Cantàbria, Catalunya, Castella-La Manxa, Comunitat Valenciana, Cuba, Illes Balears, Mèxic, Navarra, Israel, Romania, Xile. I s’han afegit a l’acte, els directors de Festivals de Teatre organitzadors de circuits de teatre internacional i personalitats del món pedagògic teatral internacional.

El president, Pere Vila, ha donat la benvinguda a tots els representants de les companyies i ha remarcat la història d’èxit d’aquestes 15 edicions de Festival. En aquests moments de crisi –ha dit- cal que les administracions implementin actius econòmics en la cultura. Les activitats culturals no són sobreres i tenen una llarga història a comarques gironines.

Ha fet èmfasi en la participació tan de la Diputació, amb la implicació del diputat de cultura, Albert Piñeira, com de l’ Ajuntament de Girona i també dels 8 ajuntaments més que acullen aquest any el FITAG municipis. I els ha repartit un obsequi per a què no oblideu –ha dit- aquesta terra d’acollida que us estima i que espero que recordeu!

A l'acte han assistit els representants de les 26 companyies que durant aquests dies actuen en el marc del Festival.

Comarques: H6 Teatre (Arbúcies); Alba nova (Bescanó); El Mirall (Blanes); Toc de Teatre (Celrà); Tequatre (Figueres); La cuca de llum (Girona); Quantus teatre (Lloret de Mar); Crisàlide i Pic pic (Olot); Cia del Centre Cultural i Recreatiu (Pineda); IncreiXendo (Sant Gregori); Elenc Santperenc (Sant Pere Pescador); i Q15 (Barcelona).

Estat espanyol: Teatro Kumen (Langreo, Astúries); Eos Theatron (Cabezón de la Sal, Cantàbria); Demikó (Carranque, Castilla-La Manxa); Bom a Teatro d’Elx (Comunitat Valenciana); EmbruixArt (Andratx, Illes Balears); Complexus (Navarra).


Internacional: An-danda-ra (Andorra); El puente (La Habana, Cuba); Teatro de la Costa (Netanya, Israel); Centro Cultural Jalil Gibran (Puebla, Mèxic); Spektákl Theatre (Praga, República Txeca); Osonó Theatre (Sfintu Gheorghe, Romania); Teatropello (Talca, Xile).

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...