02 d’agost 2015

El FITAG obre la convocatòria de les seves propostes més participatives.



publicat per
29 de juliol de 2015

S’hi pot participar a partir del 16 anys... i sense cap límit d’edat.

Es busquen actors i actrius per a una coproducció amb direcció i actors mexicans i s’ofereixen tres tallers de cos i dansa teatrals oberts a tothom. Aquest és el reclam que a partir d’aquesta setmana fa el Festival de Teatre Amateur de Girona (FITAG) en el marc de les seves propostes més participatives. Si han tingut més o menys èxit, es podrà veure del 25 al 29 d’agost a Girona en diferents espais del festival.

En concret, es busquen 15 actors i 15 actrius per a una coproducció teatral internacional entre el reconegut Festival Internacional de Teatro Susana Alexander (FITSA), de Puebla (Mèxic), i el FITAG de Catalunya. Els escollits participaran en l'espectacle de clausura del FITAG 2015, Mazátzin. El hombre venado, dirigit pel prestigiós director mexicà Josué Cabrera, fundador de la companyia Centro Cultural Jalil Gibran i director del FITSA. L’espectacle s’estrenarà al Teatre Municipal de Girona el 29 d’agost a les 19,30 h.

L’únic requisit és tenir disponibilitat a partir del 7 d’agost, que és quan arriba el director a la ciutat. És farà una planificació d’assaigs i és necessari assistir-hi a tots els que el director proposi. Es valorarà l’agilitat corporal, la dansa i el domini del cos, però està obert a tothom que en tingui ganes. És més aviat un espectacle de moviment que no pas de text i es treballarà conjuntament amb actors mexicans de la companyia Jalil Gibran, que portarà el pes de l’espectacle i en la qual recaurà la decisió última del càsting.

Les persones interessades han d’enviar una fotografia i el seu currículum, exposar les seves habilitats i especificar quina disponibilitat tenen a l’adreça electrònica festivals_alexander@hotmail.com.

S’hi pot participar a partir del 16 anys... i sense cap límit d’edat. La direcció de l’obra escollirà entre totes les peticions presentades. Per a qualsevol dubte, podeu escriure a fitag@fitag.cat.

Pel que fa als tallers, aquestes són les dades:

- Taller de cos gratuït amb Guchi Kohan-Law, argentina nascuda el 1983 i resident a Israel. Poden participar-hi estudiants de diferents àrees artístiques, professionals o els interessats en una experiència artística, teatral i de moviment. El taller es basa en la influència del moviment en la paraula mitjançant el treball sobre textos personals, cants, poesies, diaris, etc. Guchi Law ha desenvolupat al llarg de la seva carrera artística i professional una tècnica d’ensenyament en la dansa clàssica que introdueix un estil contemporani acompanyat de músiques de diferents orígens. El taller està obert a les primeres 15 persones que s’hi apuntin, a partir dels 16 anys. Tres matins: dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 d’agost, de 10 a 13 h. Localització del taller: Casa de Cultura de Girona. Per participar-hi, envieu un correu amb la sol·licitud a fitat@fitag.cat.

- El tango i l’escena teatral, amb la reconeguda coreògrafa internacional Eleonora Comelli, nascuda a Buenos Aires el 1976. De caràcter pràctic i gratuït, aquest taller proposa que l’alumne produeixi material escènic a partir de propostes inicials relacionades amb el tango. Per aconseguir-ho, se li donaran referències fílmiques, bibliogràfiques i temes musicals perquè pugui incorporar-ho tot al seu imaginari. S’adreça a ballarins, actors, cantants, directors i escriptors de totes les edats en etapa de formació. Tres matins: dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 d’agost, de 10 a 13 h. Localització del taller: Casa de Cultura de Girona. Nombre màxim de participants: 14, per ordre estricte d’inscripció. Per participar-hi, envieu un correu amb la sol·licitud a fitag@fitag.cat.

- Curs d’iniciació al tango de saló amb Eleonora Comelli. Dues tardes: divendres 28 i dissabte 29 d’agost, de 16 a 18 h. Aquest curs té un preu per persona de 30 euros. Per participar-hi, envieu un correu amb la sol·licitud a fitag@fitag.cat.


Recordeu que tothom qui vulgui pot presentar una breu proposta de teatre, dansa o cançons (màxim 10 min.) per a la programació del FITAG de Nits-Cabaret, coordinat per l’actriu Marieta Sánchez. Envieu les vostres propostes més divertides a fitagdenits@fitag.cat.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...