dilluns, 31 d’agost de 2015

La nova temporada de teatre al Monumental reflexiona sobre la identitat a través de 5 espectacles



publicat per


Amb el final del mes d’agost s’ha presentat part de la programació d’arts escèniques del segon semestre del 2015, concretament la corresponent a la nova temporada estable de teatre al Monumental i al cicle Fet a Mataró. La Temporada estable aplega cinc espectacles que combinen noms consolidats amb els de creadors emergents en diverses disciplines, com són el teatre, el circ o la dansa. La nova programació del Fet a Mataró presenta el treball de vuit companyies que donen a conèixer el resultat dels processos creatius que duen a terme a Can Gassol i a la ciutat.

Temporada estable de teatre

El 19 de setembre comença la temporada de teatre al Monumental, que sota el nom de Teatre i identitat gira al voltant de la identitat personal, col·lectiva i de país. Cesc Gay, Àngel Guimerà, Pere Arquillué, Lluís Homar, "Monti" o Catherine Allard, són alguns dels protagonistes d'aquesta nova temporada que s’allargarà fins al 13 de desembre.

El primer espectacle, que es podrà veure el 19 de setembre a les 21 h, serà un dels èxits de la temporada passada a Barcelona i que va exhaurir ràpidament totes les localitats del Teatre Romea on es va poder veure, Els veïns de dalt. Aquesta és la primera obra que dirigeix el cineasta Cesc Gay i ho fa amb un repartiment de luxe: Pere Arquillué, Nora Navas, Jordi Rico i Àgata Roca.

El 3 d’octubre a les 21 h es podrà veure Vilafranca. Un dinar de Festa Major, la tercera part de la trilogia sobre la identitat catalana que ha escrit i dirigit Jordi Casanovas, un dels joves dramaturgs amb més talent de l’escena teatral contemporània. L’espectacle s’endinsa en el nucli d’una família tradicional i en el debat individual sobre la pròpia personalitat de cada un dels membres d’aquesta família. Compta amb un extens repartiment d'11 actors i actrius entre els quals destaquen David Bagés, Manel Barceló i Àurea Márquez. Es tracta d'una producció dels Teatres Amics formada per L’Atlàntida de Vic, Atrium Viladecans, el Kursaal de Manresa, el Teatre-Auditori Sant Cugat i el Teatre Auditori de Granollers

El tercer espectacle de la temporada és la sorprenent i aplaudida adaptació de Terra Baixa de Lluís Homar, dirigida per Pau Miró. L’exhibició escènica que Homar ofereix del clàssic d’Àngel Guimerà es podrà veure al Monumental el 6 de novembre. L’actor interpreta tot sol els papers de quatre personatges de l’obra, fent de Manelic, però també de Marta i fins i tot de l’amo Sebastià.

El cicle del Teatre Monumental deixarà el teatre de text per donar pas al circ de l’espectacle Rhum el 22 de novembre. Dirigit per Martí Torras Mayneris, va guanyar el Premi al millor espectacle de pallassos als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya i pretén ser un homenatge a un dels oficis més generosos i entranyables dins de les arts escèniques: fer riure al públic.

La temporada es clourà el 13 de desembre amb la nova proposta dels IT Dansa. Catherine Allard torna a dirigir als joves talents de l’Institut del Teatre que presenten a Mataró tres noves coreografies.

El preu dels abonaments pels 5 espectacles és de 64,20 € a la platea i de 51,60 € a l’amfiteatre i representa un 40 % de descompte sobre el preu total. Els nous abonaments es poden adquirir fins al 4 de setembre, mentre que el dia 7 de setembre es començaran a vendre les entrades individuals per a cada espectacle.

Nova edició del cicle "Fet a Mataró"

El 18 de setembre comença una nova edició del cicle Fet a Mataró que esdevé de nou l’aparador del treball de creació escènica que es desenvolupa a la ciutat. El cicle presenta públicament la feina de 8 companyies a través d’estrenes o treballs amb procés que es podran veure a Can Gassol Centre de creació d’Arts Escèniques de Mataró i al Teatre Monumental. El cicle també proposa una cercavila pel centre de la ciutat amb col·lectius i escoles de dansa de Mataró.

La primera a estrenar el cicle és la companyia mataronina Jungle Low que oferirà el resultat final de l’espectacle Gàbia, un espectacle de gest i màscara, els dies 18 i 20 de setembre. El següent espectacle serà Wishful, la nova creació teatral de l’argentí resident al Maresme Andrés Cavallín, el 27 de setembre.

El 18 d’octubre es podrà veure el treball en procés de la clown Fanny Giraud, Juntos, i el 15 de novembre s’estrenarà The vals paper de Moi Jordana, dirigit per Jordi Aspa de la companyia Escarlata Circus, que s’haurà treballat prèviament al centre de creació mataroní.

El 14 de novembre es podrà veure l’evolució d’un espectacle que es va programar durant les passades Santes, The Dancer Music Box de la companyia Antigua i Barbuda. En aquesta ocasió serà una gran cercavila pels carrers de Mataró amb una ballarina gegant que estarà acompanyada per diferents alumnes d’escoles de dansa de la ciutat i dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Mataró.


El Fet a Mataró es tancarà amb el Circ de Nadal del 27 al 30 de desembre, en aquesta ocasió al Teatre Monumental. Aquesta coproducció entre la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i Camaleònica Produccions, ofereix 4 sessions diferents on el públic podrà veure artistes com l’humorista Pepe Viyuela i els clowns Leandre i Sabanni.

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: