dimecres, 12 d’agost de 2015

El Hamlet de Benedict Cumberbatch rep crítiques creuadespublicat per
Efe - Londres
6 agost de 2015

L'estrena genera disparitat d'opinions mentre els fans fan 17 hores de cua per aconseguir entrades

L’actor en un assaig de Hamlet, que estarà 12 setmanes en cartell. / J. PERSSON

El debut del popular actor britànic Benedict Cumberbatch en el paper de Hamlet a l'escenari del teatre Barbican de Londres ha rebut crítiques creuades: des dels que el consideren "electritzant" fins que lamenten una "producció infantil".

El retorn de Cumberbatch a l'escena ha suscitat una gran expectació al Regne Unit, on les entrades per a aquesta funció es van esgotar de seguida, tot i que diàriament s'ofereixen trenta entrades a les persones que fan fins a 17 hores de cua a la taquilla del centre cultural.

Després de presenciar la preestrena ahir de l'obra, la crítica del diari 'Daily Mail', Jan Moir, li dóna 5 estrelles i afirma: " El seu Hamlet encaputxat va ser electritzant, una actuació que va oscil·lar entre moments de genuïna comèdia per després enfonsar-se en les profunditats de la tragèdia", escriu.

Aquesta versió de Hamlet vestit amb roba de carrer no va impressionar a l'experta de 'The Times', Kate Maltby, que la descriu com un "Hamlet per a nens", i li dóna només 2 estrelles. Maltby opina que Cumberbatch té l'energia necessària però la seva actuació és "poc subtil". La crítica censura la decisió de la directora Lyndsey Turner d'obrir la funció amb el famós soliloqui 'Ser o no ser', que normalment apareix en el tercer acte, cosa que titlla d'"indefensable". Maltby afirma: "És una oportunitat desaprofitada: pura autocomplaença teatral".

Serena Davies, a 'The Daily Telegraph', valora que Turner i la dissenyadora Es Devlin "han creat un sumptuós, èpic Hamlet per al gran escenari del Barbican", i recorda que l'espai no semblava tan gran des que va acollir les barricades de 'Els Miserables' en els anys 80.


L'actuació de la passada nit es considera una prèvia: els crítics seran convidats formalment d'aquí a tres setmanes per emetre el seu veredicte, quan hagi madurat l'obra, que estarà en cartell fins al 31 d'octubre.

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: