dilluns, 17 d’agost de 2015

'Rent' tornarà a Barcelona el 2016 per primer cop en catalàpublicat per
13 agost 2015
ACN Barcelona
foto : Dues actrius de l'espectacle 'RENT' interpretant un fragment del muntatge/ Pere Francesch, ACN
El musical de Jonathan Larson s'estrenarà el 26 de gener del 2016, exactament 20 anys després de l'estrena a Nova York

El musical 'Rent' tornarà a Barcelona 17 anys després en la primera producció en català de l'obra del premi Pulitzer Jonathan Larson. Daniel Anglès és el director del muntatge que s'estrenarà el 26 de gener del 2016, quan se celebra el 20è aniversari exacte de la seva estrena oficial a Nova York. Per a Anglès, 'Rent' neix en una època en la qual "la sida era una malaltia sense cura", i es tracta de la "celebració de la vida a través de la proximitat de la mort".   

L'espectacle comptarà amb 17 actors i un espai que no s'ha mostrat encara, però que "tindrà capacitat per a 900 persones i no es troba en el circuit teatral convencional", segons el director, que va treballar en la primera producció del musical a Barcelona el 1999. Anglès ha remarcat que cal fer "una nova versió de la producció, tornar a conèixer els personatges i que el públic visqui aquesta passió i visceralitat que viuen els personatges".

El muntatge de 'Rent' se situa a Nova York a principis dels 90, respectant l'època i el lloc del text original, i tracta sobre el que passa al voltant d'un grup de gent creativa quan la mort es fa present, com ara "recuperar el tòpic del 'carpe diem', viure l'instant i estimar per damunt de totes les coses".


El repartiment compta amb l'actriu Anna Herebia, que interpreta Maureen Johnson, una noia jove, reivindicativa i compromesa amb la situació política del moment, i l'actor Albert Bolea, que fa el paper d'Angel Dumott Schunard, un noi jove a qui li agrada transvestir-se. Segons Herebia, 'Rent' és una gran llegenda que tracta temes universals que considera que van "molt bé a l'època que estem vivint".

ara son les ...

Total de visualitzacions de pàgina: