05 d’agost 2015

Avanç de la 14 edició del Festival Escena Poblenou que arriba l'octubre



publicat per

Del 22 al 25 d'octubre torna una nova edició d'Escena Poblenou, el festival de creació contemporània més participatiu de la ciutat, amb una programació que continua donant suport a la creació de propostes innovadores i emergents i també d'artistes consagrats.

Noves dramatúrgies, teatre, circ, dansa, humor, arts del moviment, sitespecific, projectes artístics de comunitat, espais de diàleg i performance envairan tot el barri del Poblenou, a diferents espais singulars i sales del barri. Una programació que compta amb la complicitat del Festival Sismògraf d'Olot, l'espai El Graner, l'Antic Teatre, Metges Sense Fronteres i la sala d'arts visuals i projecte LaB de Can Felipa.

Entre les propostes d'aquesta edició destaca Cuaderno de Bitácora de Colectivo N-340, un viatge que proposa un recorregut per la carretera N-430 des de Puerto Real (Cadis) fins a Barcelona. 1.248 kilòmetres que seran recollides en un quadern, un arxiu de viatge i d'experiència. Aquest projecte de noves dramatúrgies compta amb el recolzament de l'Antic Teatre i del Festival Grec.

L'artista Jaime Refoyo i els alumnes de l'Institut 4 Cantons de Poblenou ens proposen una performance sobre l'experiència d'explorar les fronteres entre el moviment natural del cos i l'espai que envolta aquesta acció. A través del mètode GEOCOCO (Geografia de la Consciència Corporal), els alumnes crearan formes geomètriques complexes en aquesta performance.

Kamchàtka presenta Fugit, un espectacle en moviment on l'espectador serà testimoni i participarà activament en la fugida dels personatges, que estan obligats a deixar el barri. D'altra banda, Las XL ens mostraran Abandónate mucho, un espectacle de música i teatre que deconstrueix el mite de l'amor romàntic.

Mimaia Teatro i El Topic presenten Adiós Bienvenida, un espectacle de titelles que reflexiona sobre els cicles de la vida. De la mà de Joan Estrader, podrem veure Mr. Keba, un espectacle d'humor absurd i ple de surrealisme, que no ens deixarà indiferents. També comptaran amb el projecte de música electropop "Pyramids on the street, format per Marcel Biller i Eleonora Galise.

A més, comptaran amb la instal•lació temàtica I-GUA (Poblenou) de Niko&Berto, un projecte comunitari amb la col•laboració de la Fundació Joia, el dibuixant Inky Finguers i el Casal de la Gent Gran.

Dins de la programació del festival, el projecte Embrion continua, per segon any consecutiu, amb l'objectiu de generar un espai de trobada i establir vincles de recolzament a la creació entre artistes que presenten els seus projectes en fase embrionària, i programadors nacionals i internacionals i públic general.

En aquesta edició podrem veure l'espectacle de poètica visual creat i interpretat per Diana Gadish, Handle with care, que farà que un indret habitual del carrer es converteix en un espai molt poc quotidià. Mirage Teatro (Juan Ayala, Miguel Oyarzun i David Alcorta) presenten Dimitir no es un nombre Ruso, una investigació sobre la incertesa d'enfrontar-nos a tot allò que no hem fet mai, en forma d'assaig sobre la possibilitat de la dimissió, la renuncia o l'evasió.

D'altra banda, també es podrà veure Díptico por la identidad, de Vertebro teatro, una reflexió sobre el gènere i la cerca de la identitat personal.


Un altre dels projectes que continua a Escena Poblenou és +D (més dones). L'objectiu principals d'aquests espectacles és fer més visible i potenciar la dona en la creació, apostant per una programació amb presència de dones artistes de l'escena contemporània.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...