30 d’abril 2016

Comediants: saber extraure l'essència de la cultura popular

publicat per
http://www.tornaveu.cat


Acte de presentació el dia de la inauguració de l'exposició (Autor: Marc Castellet)


Interior de l'exposició al Palau Robert (Autor: Marc Castellet)



etiqueta Comediantsexposicions





L’exposició Comediants, inventors d’un nou llenguatge es podrà visitar fins al 28 d’agost al Palau Robert de Barcelona i repassa la història del grup de Canet de Mar, posant èmfasi en la introducció d’elements de la cultura popular en els seus espectacles innovadors i que han congregat grans audiències, com ara el de la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92.

L’exposició compta amb dos escenaris que permetran al públic un apropament de les diverses perspectives que conformen Comediants. Així, si al Palau Robert s’hi poden contemplar fotografies, màscares, vestuari, cartells i retalls de premsa, entre d’altres, a l’edifici Can Serra  (Rambla de Catalunya 126, Barcelona), seu de la Diputació de Barcelona s’hi ha instal·lat l’espai Cinema Comediants, on es poden visionar íntegrament audiovisuals (documentals, intervencions televisives i el film Karnabal, entre d’altres, els quals es troben en versió reduïda a l’exposició del Palau Robert.

Nascuts l’any 1971, el grup de Canet de Mar ha actuat arreu dels cinc continents, fet que es pot resseguir en l’exposició, amb actuacions de tanta repercussió com les de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, l’Expo de Sevilla o actuacions dins el marc de la Fira de Tàrrega. Comediants han desenvolupat un segell propi, una manera de tractar la cultura popular en espectacles de gran format, amb una narrativa èpica i innovadora.

Cal destacar que dins del marc de l’exposició Comediants, inventors d’un nou llenguatge, produïda per la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, es duran a terme diverses activitats paral·leles a càrrec d’alumnes i docents de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD). Amb la col·laboració del director de Comediants, Joan Font i Pujol, es duran a terme diverses taules rodones, actuacions i tallers. Per consultar les activitats paral·leles, podeu ferclic aquí.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...