03 de gener 2016

L’estrena dels Pastorets de l’Ametlla fa visible la reivindicació per disposar d’un pati de butaques



publicat per
Anna Costa
28 desembre 2015

Els Pastorets de l’Ametlla de Merola han donat el tret de sortida al calendari de representacions aquest diumenge, 27 de desembre, i ho han fet assolint l’objectiu de la campanya ‘Deixa’ns una cadira (confortable)’. La tradició ha conviscut amb la reivindicació al Teatre de l’Ametlla, on els assistents a la funció han segut amb cadires de tota mena, procedents de diferents punts de Catalunya. Cadires prestades per entitats, associacions, empreses i particulars que han viatjat fins a l’Ametlla per omplir la platea, substituint les cadires de plàstic que utilitzen per la resta d’obres que es fan al teatre, cedides per l’Ajuntament de Puig-reig. En total se n’han rebut 215 (sofàs, butaques, cadires d’ajuntaments, de restaurants, de perruqueria, de cases particulars, de companyies de teatre…)

La primera funció dels Pastorets ha comptat amb un aforament del 80%, segons els organitzadors. Espectadors als quals “els hem pogut millorar la comoditat al llarg de les tres hores de durada de l’obra”, apunten dels de l’Associació Cultural Esplai. I d’altra banda “fer visible la necessitat de condicionar la platea d’un teatre que acull molts espectacles durant l’any”.

Pel que fa a l’aspecte artístic i tradicional, els Pastorets de l’Ametlla a nivell escènic “se segueixen introduint canvis per millorar el dinamisme i el ritme de la representació encara que puguin semblar poc visibles per a l’espectador”. Pel que fa a nivell tècnic, “s’ha perfeccionat el sistema de so a través de micròfons més moderns i acurats”, han explicat.

Els Pastorets de l’Ametlla faran quatre funcions més: els diumenges 3, 10, 17 i  24 de gener. A les 5 de la tarda al Teatre Esplai de l’Ametlla de Merola. Per a més informació i compra d’entrades: www.ametllademerola.cat.  o al telèfon 686 278 836. El preu de l’entrada a taquilla és de 12 euros, i anticipada en val 10.


L’Associació Cultural Esplai i els actors dels Pastorets de l’Ametlla han anat agraint l’arribada de cadires amb fotografies i amb esquetxos de textos que podeu consultar al seu Facebook: Pastorets l’Ametlla de Merola.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...