26 de novembre 2016

‘Silencis’ fa el pes al Monumental

‘Silencis’ fa el pes al Monumental

La sala va acollir dilluns la lectura dramatitzada de l’última obra de Toni Cabré

  • Comas Soler
  • Dimecres, 23 Novembre 2016 10:25
Silencis
Com una activitat més del cicle “Fet a Mataró” que l’ajuntament organitza periòdicament per a promoure la creació escènica vinculada a la ciutat, aquest dilluns al vespre, al Teatre Monumental, s’ha fet en primícia la lectura dramatitzada de ‘Silencis’, darrera obra del dramaturg mataroní Toni Cabré. L’han protagonitzat Aleix Albareda,  Jordi Bosch, Claudia Cos, Gemma Martínez i Emma Vilarasau.
En una llarga nit d’insomni, Elsa, que és el personatge central de ‘Silencis’, repassa tot el que li ha caigut a sobre d’ençà que s’ha quedat vídua. En la revisió del seguit de tripijocs en què se sustentava la vida acomodada i capriciosa que portava, van emergint moltes de les immoralitats que de manera sistemàtica són presents a la societat actual i les complicitats que les fan possibles.
El mes de maig passat Cabré va guanyar amb aquest text el Premi Ciutat de Manacor de Teatre Jaume Vidal Alcover 2016, afegint així un nou guardó a la seva dilatada trajectòria com a autor teatral. Ara l’editorial Món de Llibres acaba de publicar-lo.
Per l’acollida que va tenir entre el públic que gairebé omplia la platea del Monumental i per la constatació de la seva força dramàtica, estaria bé poder veure ben aviat un muntatge de ‘Silencis’ en el circuit professional català.
Dilluns que ve a la sala Villarroel de Barcelona se’n farà una nova lectura, organitzada per la Fundació Romea. A més, el proper 20 de desembre, a Can Gassol, es podrà fer també el tast d’una altra obra premiada de Toni Cabré: ‘Les verges virtuals’. En aquesta ocasió la lectura dramatitzada serà a càrrec d’Edu Buch, Sara Espígul, Mercè Pons i Andrea Portella, amb direcció del mataroní Moisès Maicas.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...