26 de novembre 2016

Els Pastorets de Súria celebren els 90 anys actuant a la Generalitat

Els Pastorets de Súria celebren els 90 anys actuant a la Generalitat
El Palau serà l’escenari, per primer cop a la història, d'una representació dels Pastorets
De: Redacció  
Una de les escenes dels Pastorets de Súria de l'any passat. Foto: AJS
Per primer cop a la història, el Palau de la Generalitat serà l’escenari d’una representació dels tradicionals Pastorets i els de Súria tindran l’honor d’encapçalar aquesta estrena en l’any que el Foment Cultural de Súria celebra ni més ni menys que 90 hiverns de l’obra més característica del Nadal català.

Tal com va explicar ahir Xènia Castillo, de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, l’acte, del tot excepcional, es fa per commemorar el centenari de l’estrena dels Pastorets de Folch i Torres, del 90è aniversari dels de Súria i com a inici oficial de la temporada a tot Catalunya.

Hi participaran més de 150 actors, cantaires i músics –amb altres entitats de la Catalunya Central, com ara els Pastorets de l’Ametlla de Merola–, que estaran sota la direcció del Foment surienc. Les interpretacions musicals en directe aniran a càrrec de l’orquestra Mas Torrat. Serà aquest diumenge a les dotze del migdia i l’acte comptarà amb el conseller de Cultura Santi Vila, segons va avançar ahir Castillo.

L’obra que es veurà a Barcelona, però, no serà la típica, sinó una “representació sinòptica itinerant que recorrerà diferents espais del Palau”. L’adaptació ha estat escrita per Jaume Esquius a partir del text original de Josep Maria Folch i Torres, i amb la música d’Antoni Malats que va ser composta especialment per als Pastorets de Súria.

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...