29 de novembre 2016

Els Pastorets, per primer cop a la Generalitat


Els Pastorets, per primer cop a la Generalitat

 Els Pastorets de Súria van ser els encarregats de la representació


El Palau de la Generalitat es va convertir ahir per primer cop en l'escenari principal d'una de les obres amb més tradició a Catalunya: els Pastorets. Els encarregats de portar la representació nadalenca per excel·lència al Palau van ser els membres dels Pastorets de Súria, que enguany arriben al norantè aniversari. L'acte també va servir per homenatjar la versió dels Pastorets més popular a casa nostra, com és la que va crear Josep Maria Folch i Torres i que es va estrenar el 24 de desembre del 1916, fa justament cent anys.
L'obra va tenir un format itinerant per diversos emplaçaments de l'edifici i va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Santi Vila, que va apuntar: “És un reconeixement institucional a un patrimoni immaterial de Catalunya”. Es va escenificar una representació musical d'una adaptació sinòptica de Jaume Esquius, en què es narra l'encàrrec a Folch i Torres per fer una versió diferent de la de Frederic Soler, Pitarra.
L'acte també va servir de tret de sortida simbòlic de la temporada de Pastorets que comença i durant la qual es preveu que es representin més de 240 obres a tot el territori.

publicat per
http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1025810-els-pastorets-per-primer-cop-a-la-generalitat.html

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...