05 de novembre 2016

El Foment ja acull els assajos per a les cites nadalenques dels Pastorets i Pastufets



El teatre d’El Foment Parroquial de Cultura allotja cada vespre i des del passat 17 d’octubre els assajos dels Pastorets i els Pastufets, que s’escenificaran en aquest mateix espai coincidint amb les dates del Nadal. Els Pastorets seran dirigits per primer cop per Dolors Gil i portaran a escena La Flor de Nadal  el 26 i el 30 de desembre. Els Pastufets assoleixen els 10 anys de vida i comptaran amb 34 nens i nenes participants.

El Foment portarà enguany a escena la versió dels Pastorets de La flor de Nadal, de Francesc Picas. La nova directora del grup, Dolors Gil, explica que “és una versió que s’adapta tant a un públic adult com a un d’infantil. La història sempre és la mateixa, explicada d’una manera o d’una altra, però depèn de com vagin els assajos, potser hi haurà sorpreses”. Els preparatius es fan els vespres de dilluns a divendres per tal de portar l’obra sobre l’escenari el 26 de desembre (18.30h) i el 30 de desembre (22.00h) A El Foment.

Dolors Gil, nova directora
Gil s’estrena en la direcció després de més de 30 anys participant-hi com a actriu, un fet que li genera “moltes ganes i il·lusió, una etapa nova de la que espero sortir-me’n. Serem uns 25 personatges, però el teatre és molt més que parlar: és la gent que puja a l’escenari com a figurants, és l’escenografia, és la il·luminació i és l’atrezzo i la caracterització. Tenim molta gent al darrere que també hi dedica moltes hores. Per tots ells, volem que Martorell ompli El Foment”.

Una dècada de Pastufets
Els Pastufets compleixen una dècada d’existència ininterrompuda. La iniciativa és una escenificació per a nens i nenes de 3 a 12 anys d’edat que té com a base la versió de Josep Maria Folch i Torras i que ha anat incorporant escenes d’altres textos i autors. Va néixer perquè “vam pensar de crear una cantera per als Pastorets, ja que cada cop hi havia més nens que hi volien participar”, explica la directora Olga Folqué. Així, d’una quinzena d’infants s’ha passat als 34 d’aquest any, i fins i tot s’ha hagut de dir que no a alguns per problemes logístics d’espai.

El grup compta des de fa 5 anys amb l’assessorament de la coreògrafa Carme Bea, de l’Espai Dansa. Assaja tots els divendres a la tarda i també alguns dissabtes i diumenges per tenir-ho tot a punt en la seva posada en escena, que serà el proper dia 1 de gener de 2017 a les 18.30h al teatre d’El Foment.

Publicat per
1 de noviembre de 2016
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...