13 de novembre 2016

‘A teatro con Eduardo’, favorita dels Premis Butaca



Ahir es van presentar en roda de premsa al Centre d’Estudis i Recursos Culturals de Barcelona la llista de nominats als Premis Butaca, que reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques vistes al nostre país en la darrera temporada.

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya obren avui les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques. Es pot votar a través del  web www.premisbutaca.cat, fins el proper dilluns 12 de desembre.

Per vuitè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà al Teatre Apolo, on el dilluns 19 de desembre a les 20:30h es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Com a novetat d’enguany, els espectadors podran comprar entrades a 14€ per assistir a l’acte.

Aquest any, els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 20 categories: millor muntatge, petit format, direcció, espectacle per a públic familiar, espectacle de dansa, actor teatral, actriu teatral, actor de repartiment, actriu de repartiment, musical, actor de musical, actriu de musical, escenografia, il·luminació, vestuari, caracterització, so o espai sonor, text i composició musical, llista a la qual s’hi suma enguany la categoria d’altres disciplines, que guardonarà els espectacles multidisciplinaris i difícils de classificar.

En els propers dies l’organització donarà a conèixer el guardonat amb la Butaca Honorífica Anna Lizaran que es lliurarà a la mateixa gala.

Els nominats

El muntatge A teatro con Eduardo (Teatre Lliure), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb cinc nominacions, Dansa d’agost (La Perla 29), El Público (TNC/Teatro de La Abadía), Molt soroll per no res (TNC) i 73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions).

Els nominats a millor muntatge teatral són: Dansa d’agost (La Perla 29), Hamlet (Teatre Lliure), Maria Estuard (Teatre Lliure), Marits i Mullers (Heartbreak Hotel/Teatro de La Abadía/Trànsit Projectes/La Villarroel), Només són dones (FEI) i El Público (TNC/Teatro de La Abadía).

Els nominats a la millor direcció són Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Lluís Pasqual per A teatro con Eduardo, Carme Portaceli per Només són dones, Àlex Rigola per El Público, Pau Roca per Història i Ferran Utzet per Dansa d’agost.

Com a millor actor, estan nominats Andreu Benito per Marits i Mullers, Oriol Genís per Vespres de la Beata Verge, Lluís Homar per El professor Bernhardi, Ramon Madaula, per A teatro con Eduardo i Pol López per Hamlet. Pel que fa a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón per Psicosis de les 4.48, Mercè Arànega per Neus Català, un cel de plom, Sílvia Bel per Maria Estuard, Miriam Iscla per Dona no reeducable i Clara Segura per Conillet.

73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions), Molt soroll per no res(TNC), Oh my god Barcelona! (Associació Artdevellut), Shaking Shakespeare (Marina Marcos) i Sugar, ningú és perfecte (Som-hi films) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són El cinquè hivern (Cia. Mal pelo), In Somni (Kulbik Dance Company/Cobla Sant Jordi/Dj Mario Nieto), Vorònia (Cia. La Veronal) i Sinestesia (Iron Skulls Company).

Suport institucional

Durant la presentació, diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé ha destacat la importància dels «premis Butaca com a premis de referència dins del món del teatre a Catalunya. Uns premis que els atorguen espectadors amb una gran visió i per votació popular», ha afirmat. El diputat ha posat en valor «la total implicació de la Diputació de Barcelona i la gran aposta que la corporació fa, dins les seves competències, en matèria cultural, amb iniciatives relacionades directament amb el teatre com Anem al Teatre, Flip Art o Escenari Secret, entre d’altres».

En aquest sentit, la directora dels premis Butaca, Glòria Cid, ha manifestat el seu agraïment, a la corporació, «pel suport que la institució dóna aquests premis ja que sense aquest suport no es podrien desenvolupar plenament. Uns premis que donen valor i veu al públic», ha dit.

En paral·lel, el director de la Societat General d’Autors i Editors, SGAE, Ramon Muntaner ha recordat que «SGAE és la primera vegada que col·labora en els premis i ha aprofitat per felicitar las directors dels guardons, per la feina feta al llarg d’aquests 22 anys».

Publicat per
4 de noviembre de 2016
Foto : A teatro con Eduardo. © Ros Ribas
Enllaç

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...