22 de novembre 2016

Vespres de la Beata Verge - Trau i Lluís Gavaldà

  

Vespres de la Beata Verge - Trau i Lluís Gavaldà

Notícies

Taller obert de composició musical amb Àlex Cassanyes
19/11/2016
Taller obert de composició musical amb Àlex Cassanyes
Dimecres 23 de novembre a l'Auditori de l'EMM M. Dolors Calvet (Pl. Penedeès, 4, 3a planta) tindrà lloc un taller obert de composició musical a càrrec del compositor Àlex Cassanyes, adreçat a estudiants, professorat de música, experts i amants de la música.
L'obra d'Àlex Cassanyes ha estat reconeguda internacionalment des de fa anys amb diversos premis, el darrer, un primer premi del concurs de Composició i Arranjaments per a Big Band de la XXXV edició del Festival Internacional de Jazz de Granada, el 2014. 

Amb el títol La composició per a Big Band en els darrers 20 anys. Influències i referents, el taller és una activitat de la programació professional música de la regidoria de Cultura  i anirà enfocat a explicar el context estètic de la música que s'escoltarà al concert de l'Àlex Cassanyes Big Band  Project del dia 4 de desembre, a l'Auditori Municipal. 

El taller, obert i gratuït,  començarà  a les 19.30h i tindrà una durada aproximada de 1h i mitja. Es faran diverses audicions comentades i es relacionaran algunes composicions amb influències de la pintura i de la literatura i de com es parteix de les altres arts per escriure una peça musical
Mes informació »

Espectacles

Teatre

25/11/2016 20:30 h
  

 

Lloc:
Teatre Cal Bolet 194 localitats

Durada:
1h i 5min

Més informació »
 d’Antonio Tarantino
Vespres de la Beata Verge

Vaig escriure Vespres de la Beata Verge després d’un succés. Un noi que vivia al meu edifici havia començat a prostituir-se transvestit prop de la caserna Cavalli, on havia fet el servei militar uns mesos abans. Això havia provocat un violent conflicte amb el seu pare, després del qual havia abandonat la llar familiar per anar a viure a Milà. Un dia, em vaig assabentar que aquell noi s’havia suïcidat, llançant-se per la finestra.
Aleshores, em vaig inventar una nova versió de la història: el pare, una nit, rep una trucada telefònica del fill, que li confessa la seva intenció de suïcidar-se.
El pare comença a inquietar-se. Aquest pare –que és un modest venedor ambulant, un home que juga a cartes, que s’expressa en un llenguatge rude, la llengua dels mercats, la llengua que sol utilitzar per criticar la seva dona i els seus fills– comença a poc a poc a expressar-se en un altre registre.
A través de l’ús d’una mena de llengua poètica, intenta acompanyar el seu fill cap a la salvació, en aquest trànsit entre la vida i la mort. Una salvació propera a la imatge del Leteu, el riu de l’oblit, és a dir, una salvació cap a un paradís pagà.
El pare va a recuperar les despulles del seu fill al dipòsit de cadàvers de Milà per tornar-lo a portar a Torí i poder-lo enterrar dignament. L’amor tardà del pare pel seu fill que ha transgredit les normes socials potser té el poder de redimir la figura mateixa del pare. 
Antonio Tarantino
 
FITXA ARTÍSTICA 
Autor Antonio Tarantino
Traducció Albert Arribas
Direcció Jordi Prat i Coll
Interpretació Oriol Genís i Guillem Gefaell
 
Oriol Genís, nominat com a millor actor als Premis Butaca 2016. 
 
Espectacle recomanat a partir de 16 anys.
Espectacle emmarcat en la programació d'adults.  Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
 
Per saber-ne més!
Llegir el teatre 
Dimecres 16 novembre a les 19.30 a l’Escorxador
Cal inscripció prèvia a la Biblioteca (del 19 al 31 d’octubre)
 
Per saber-ne més!
Després de la funció tertúlia amb els actors.  Serà conduïda i moderadar pel periodista cultural Pep Barbany, crític de Recomana.  
Per acabar, copa de vi gentilesa de Bodegues Pinord. 
 
Aforament: 194 localitats numerades. 

 
Música

27/11/2016 19:00 h
  

 

Lloc:
Auditori Municipal

Durada:
1h i 15m

Més informació »
 Déu vos guard
Trau + Lluís Gavaldà

Trau
 és una banda formada l’estiu del 2012 amb la clara intenció de navegar dins de la influència del pop, el rock i la psicodèlia dels seixanta i setanta amb un punt de vista actualitzat.   Amants de: The Beatles, Kinks, Beach Boys, Byrds, The Who, Zombies, Dr. Dog, Wilco, Pau Riba, Sisa, Bob Dylan, Os Mutantes, Rolling Stones, The Band... 

Guanyadors del Sona9 2014 i reconeguts com a grup revelació del 2015 per la revista Enderrock, Trau no ha parat de fer concerts i girar el seu primer treball.  Han participat en festivals com el MMVV, el Minipop Festival, el Gambeat, el Popcèntric, l’Acústica... 
Fa uns dies han estat nominats als Premis Arc 2016.  

Si simpatitzes amb els clàssics de la música popular contemporània d’aquí i d’allà i ho ajuntes amb l’imaginari local català, una mica de surrealisme, una mica d’amor i verdor i unes pinzellades de quotidianitat, la música dels Trau ha de caure a les teves mans, ressonar a les teves orelles i amb humilitat ha d’entrar a casa teva i probablement a la del veí. 

A l’Auditori de Vilafranca, per primera vegada,  els Trau presentaran el seu treball Déu vos guard acompanyats de Lluís Gavaldà, líder d’ Els Pets, amb qui ja treballen conjuntament en un altre projecte musical adreçat a famílies.

FITXA ARTÍSTICA
Bateria i veu principal Pau Torrens 
Teclats i veu Xavi Artigues 
Baix Núria Botia 
Guitarra Jordi Bastida 
Guitarra i veu Lluís Gavaldà
 
Espectacle emmarcat en la programació d'adults.  Consulteu les condicions d'accés a les sales per a menors.
 
Aforament: 460 localitats numerades.

 
Familiars

27/11/2016 12:00 h
  

 

Lloc:
Auditori 362 localitats

Durada:
55 minuts

Més informació »

Encetem temporada, comença l'espectacle!

Amb la celebració de la Festa Major de Manresa,  donem el tret de sortida a la nova temporada del Kursaal.  Us hem preparat una tardor que a...